Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Wall Street Journal για τις αυτοκτονίες: "Η Ελλάδα πληρώνει το πιο σκληρό τίμημα της κρίσης"

Η Wall Street Journal για τις αυτοκτονίε...

To δημοσίευμα αναφέρεται στις αυτοκτονίες επιχειρηματιών στην Κρήτη

Μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες του κόσμου, η Αμερικανική Wall Street Journal αναφέρεται με εκτενέστατο δημοσίευμα στις αυτοκτονίες επιχειρηματιών στην Κρήτη και κυρίως στο Ηράκλειο αλλά και στη δράση τοκογλυφικών κυκλωμάτων.Με τίτλο «Η Ελλάδα πληρώνει την κρίση με το πιο σκληρό τίμημα», η εφημερίδα κάνει ένα οδοιπορικό στην Κρήτη και «ακτινογραφεί» υποθέσεις αυτοκτονιών που είχαν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Όπως εξηγεί, το θλιβερό φαινόμενο λαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στο νησί όπου την τελευταία διετία καταγράφεται μπαράζ αυτοκτονιών σε επιχειρηματίες.

«Εν μέρει αυτό εξηγείται -αναφέρεται στην εφημερίδα με βάση τα όσα υποστηρίζουν ντόπιοι-στο συνδυασμό του σκασίματος της φούσκας του δανεισμού και της ταυτότητας των ανδρών της Κρήτης».

Επί μία εβδομάδα, στις αρχές του Αυγούστου, ο δημοσιογράφος Markus Walker, ανταποκριτής της Αμερικανικής εφημερίδας στην Ευρώπη βρέθηκε στο Ηράκλειο προκειμένου να ερευνήσει-και μάλιστα διεξοδικά-υποθέσεις αυτοκτονιών που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία.

«Αυτή είναι μία πτυχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα που θέλουμε να καταγράψουμε» είχε αναφέρει τότε στην «Πατρίδα» ο Βρετανός δημοσιογράφος που εδρεύει στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηράκλειο προσπάθησε να αντλήσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε τόσο από τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές όσο και από το οικείο περιβάλλον θυμάτων σε μία προσπάθεια να καταγράψει τους λόγους που οδήγησαν όλους αυτούς τους ανθρώπους στην αυτοκτονία.

Μάλιστα φάνηκε να επιμένει αρκετά στην διερεύνηση υποθέσεων για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές υποψίες για τη δράση τοκογλυφικών κυκλωμάτων. Ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι τα δύο τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες παραπαίουν από την ασφυκτική πίεση των οικονομικών μέτρων για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Οι αυτόχειρες

Στο εκτενέστατο δημοσίευμα της “Walt Street Journal” γίνεται μεγάλη αναφορά στην προσωπική ιστορία του αυτόχειρα λαχανέμπορου Βαγγέλη Πετράκη. Φιλοξενεί συνεντεύξεις της οικογένειας του και του δικηγόρου του, Άγγελου Ζερβού που περιγράφουν την προσωπικότητα του θύματος, την πρώτη του απόπειρα αυτοκτονίας και την ημέρα που έδωσε τέλος στην ζωή του. Επίσης γίνεται αναφορά στην αυτοκτονία του επιχειρηματία Γιάννη Κακούτη, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στην αυτοκτονία του 58χρονου επιχειρηματία από την Χερσόνησο, ο οποίος έδωσε τέλος στην ζωή του τον περασμένο Ιούλιο.

Μάλιστα η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς ο αυτόχειρας στα σημειώματα του κατονόμαζε ως τοκογλύφους συγκεκριμένα πρόσωπα.

 

 

 

ΠΑΤΡΙΣ - Ευ.Καρεκλάκη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις