Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πολίτες εν δράσει:Καθάρισαν την παραλία του Ρίου-Δείτε φωτό

Πολίτες εν δράσει:Καθάρισαν την παραλία ...

Συμβολική κίνηση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Οι «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει» συμμετείχαν στην επιτυχημένη δράση καθαρισμού που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ Πάτρας 89.4 το Σάββατο 9 Ιουλίου στην παραλία του Ρίου στα πλαίσια της πανελλαδικής εκστρατείας του.Μαζί με τους εθελοντές της ομάδας ΕΨΙΛΟΝ του Δήμου της Πάτρας και αρκετών συμπολιτών που ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ και προσήλθαν καθάρισαν την παραλία και τον περίγυρο του κάστρου του Ρίου συγκεντρώνοντας μεγάλες ποσότητες πλαστικών, γυαλιών, χαρτιών, αλουμινίων που υποβάθμιζαν την όμορφη αυτή περιοχή της πόλης μας.

Η δράση τους αποτελούσε μια συμβολική ενέργεια μιας και ο στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των παραλιών, των πολιτιστικών μνημείων και των πολυσύχναστων σημείων και περιοχών αναψυχής.

Μετά τον καθαρισμό αρκετοί από τους συμμετέχοντες συνέχισαν με ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να αλλάξει η νοοτροπία, να προστατευθεί ο δημόσιος χώρος από την αισθητική και περιβαλλοντική υποβάθμιση, να επιβάλλονται ποινές σε όσους ρυπαίνουν, να διαπαιδαγω- γούνται και ευαισθητοποιούνται τα παιδιά από το νηπιαγωγείο κ.α. τέλος δε βούτηξαν στα δροσερά νερά της παραλίας.

Με την ελπίδα ότι η περιοχή δε θα χρειαστεί ξανά τη φροντίδα τους έδωσαν ραντεβού για τις επόμενες δράσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις