Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 917 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2011

Πάτρα: 917 παράνομοι μετανάστες συνελήφθ...

Από αυτούς οι 190 με παράνομα διαβατήρια

Στοιχεία για την εγκληματικότητα στην Πάτρα από μετανάστες διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο από τις αρχές του έτους ως το τέλος Απριλίου στην εν λόγω περιοχή συνελήφθησαν 917 μη νόμιμοι μετανάστες για στέρηση ταξιδιωτικών εγγράφων, εκ των οποίων 190 για το αδίκημα της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της παράνομης εξόδου από τη χώρα και 18 για παράνομη μεταφορά-διακίνηση μεταναστών (διακινητές).

Ο κ. Παπουτσής, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της διακίνησης-χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην Πάτρα, πληροφορεί τον κ. Νικολόπουλο ότι το διάστημα από 1.1.2011 έως 31.05.2011 από το σύνολο των κατηγορηθέντων για υποθέσεις ναρκωτικών τα 60 άτομα ήταν αλλοδαποί. Επίσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 236 δράστες για κλοπές-διαρρήξεις στην περιοχή της Πάτρας εκ των οποίων οι 116 ήταν αλλοδαποί.

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι έχουν δοθεί εντολές για την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού της ΕΛΑΣ στην περιοχή και των μέσων που διαθέτουν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της μη νόμιμης μετανάστευσης στην Πάτρα. Αναφέρει επίσης ότι υπάρχει στενή συνεργασία της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ εφαρμόζονται και ειδικά σχέδια από την ΕΛΑΣ και γίνονται και στοχευμένοι έλεγχοι στο λιμάνι τις Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις