Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ποδοσφαίρου Κύπρος: Σεζόν 2023-2024

Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ποδοσφαίρου Κύπρο...

Διαβάστε και ενημερωθείτε σχετικά

H ποδοσφαιρική χρονιά ολοκληρώθηκε στην Κύπρο με μεγάλους πρωταγωνιστές το ΑΠΟΕΛ που κατέκτησε το Πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική εξασφαλίζοντας εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΚ Λάρνακας και την Πάφο που κατέκτησε το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της επικρατώντας στον τελικό του ΓΣΠ με 3-0 της Ομόνοιας σε ένα συναρπαστικό τελικό από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Δείτε εδώ:Οι καλύτερες νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Κύπρο για το 2024

 

Πρωτάθλημα Κύπρου 2023-24

Συναρπαστικό το Πρωτάθλημα και φέτος με τον Πρωταθλητή να αναδεικνύεται στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ Λάρνακας. Το ΑΠΟΕΛ με νίκη ή ισοπαλία θα εξασφάλιζε την κούπα, ενώ η ΑΕΚ ήθελε μόνο νίκη. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ΓΣΠ με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά στον αγώνα σκοράροντας στο 5ο λεπτό με τον Φαρά. Το ΑΠΟΕΛ αντέδρασε άμεσα μετά από λάθος της άμυνας ισοφαρίζοντας με το Μαρκίνιος στο 9ο λεπτό. Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί, αλλά δεν κατάφερε να πέτυχε 2ο γκολ χάνοντας την ευκαιρία να στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια.

Αξίζει να αναφέρουμε τις ομάδες που μπήκαν σταplay-offsγια να διεκδικήσουν τον εγχώριο τίτλο.Οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Κύπρο, με βάση τις επιτυχίες και την ιστορική τους παρουσία, περιλαμβάνουν:

ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας):

·       Ο ΑΠΟΕΛ είναι ο πιο επιτυχημένος σύλλογος στην Κύπρο με τις περισσότερες κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων. Έχει κερδίσει 28 πρωταθλήματα, 21 κύπελλα και έχει σημαντική ευρωπαϊκή παρουσία, φτάνοντας στους προημιτελικούς του UEFA ChampionsLeague το 2012.

Ομόνοια Λευκωσίας

·       Η Ομόνοια είναι από τις ιστορικότερες ομάδες με 21 πρωταθλήματα, 15 κύπελλα και σημαντική υποστήριξη από τους φιλάθλους της. Το 2021 κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 11 χρόνια, και το 2024 κέρδισε το Κύπελλο Κύπρου.

ΑΕΚ Λάρνακας

·       Η ΑΕΚ Λάρνακας (Αθλητική Ένωση Κίτιον Λάρνακας) είναι μια από τις πιο σημαντικές και σταθερά αναπτυσσόμενες ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ιδρύθηκε το 1994 από τη συγχώνευση των δύο ιστορικών συλλόγων, Πεζοπορικός και ΕΠΑ Λάρνακας. Η ΑΕΚ έχει κατακτήσει αρκετούς τίτλους, όπως το Κύπελλο Κύπρου και το Σούπερ Καπ. Το γήπεδό της, το "ΑΕΚ Αρένα", με χωρητικότητα περίπου 7,400 θεατών, αποτελεί την έδρα της ομάδας και φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες της.

Ανόρθωση Αμμοχώστου

·       Η Ανόρθωση έχει κερδίσει 13 πρωταθλήματα και 11 κύπελλα, και είναι γνωστή για τη σταθερή της απόδοση και την ευρωπαϊκή της παρουσία. Το 2008 έγινε η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του UEFA ChampionsLeague

Πάφος

·       Η ποδοσφαιρική ομάδα της Πάφου, γνωστή ως Pafos FC, ιδρύθηκε το 2014 από τη συγχώνευση των ιστορικών σωματείων ΑΕΠ και ΑΕΠ Πάφου. Η ομάδα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και εδρεύει στο Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης, το οποίο έχει χωρητικότητα 9,394 θεατών. Από την ίδρυσή της, η Pafos FC έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως μία από τις ανταγωνιστικότερες ομάδες στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Το 2024, η ομάδα κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο Κύπρου, επικρατώντας με σκορ 3-0 στον τελικό.

Άρης Λεμεσού

·       Ο Άρης Λεμεσού, γνωστός και ως Άρης, είναι μια ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα της Κύπρου, ιδρυθείσα το 1930. Η ομάδα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και έχει έδρα το Στάδιο Άρης. Ο Άρης έχει γνωρίσει περιόδους επιτυχίας, με σημαντικότερη την κατάκτηση του περσινού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία όπως επίσης και την αξιόλογη Ευρωπαϊκή του παρουσία στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε εδώ: Τα ελληνικά FinalFour της Εuroleague με τρόπαια και μεγάλους τελικούς

 

Κύπελλο Κύπρου 2023-24

Ο νικητής του Κυπέλλου εξασφαλίζει Ευρωπαϊκό εισιτήριο και συγκεκριμένα λαμβάνει μέρος στους προκριματικούς Ομίλους του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ. Οι μεγαλύτερες ομάδες στη μεγαλόνησο κατάφεραν να περάσουν στην προημιτελική φάση με εξαίρεση τον Πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ που αποκλείστηκε από τη Νέα Σαλαμίνα σε συνέχεια ενός επεισοδιακού αγώνα.

Στα προημιτελικά διεξήχθησαν οι ακόλουθοι αγώνες:

·       Ανόρθωση – Άρης Λεμεσού: 2-3 με τους περσινούς Πρωταθλητές να παίρνουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά σε έναν αγώνα που ουσιαστικά κρίθηκε από το 1ο ημίχρονο όταν και προηγήθηκαν με 3 γκολ διαφορά μέσα στην έδρα της Ανόρθωσης.

·       Απόλλων Λεμεσού – ΑΕΚ Λάρνακας: 2-1 με την ομάδα του Απόλλωνα να γυρνάει το εις βάρος της γκολ, πετυχαίνοντας 2 γκολ με ΜπρούνοΣάντος και Μάρκες δίνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά

·       Νέα Σαλαμίνα – Πάφος: 0-5εύκολη εκτός έδρας επικράτηση για την ομάδα της Πάφου που σημείωσε 5 εκτός έδρας γκολ

·       Ομόνοια –AΕΖ Ζακακίου: 3-1νίκη για τους περσινούς κυπελλούχους που καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο με 3 ισάριθμα γκολ από Σεμέδο και Στεπίνσκι.

Στα ημιτελικά διεξήχθησαν οι ακόλουθοιδιπλοί αγώνες:

·       Πάφος – Απόλλων Λεμεσού (2-1 και 1-1): Το πρώτο παιχνίδι κρίθηκε στο 85 λεπτό με γκολ του Δημητρίου. Η ρεβάνς στη Λεμεσό ήταν συναρπαστική με τον Απόλλωνα να προηγείται στο 72’ λεπτό με πέναλντι, οδηγώντας το ματς στην παράταση. Η Πάφος όμως με απίστευτο γκολ  του Τάνκοβιτς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

·       Άρης Λεμεσού – Ομόνοια (0-3 και 0-0):Η έλευση του Αναστασίου στον πάγκο της Ομόνοιας έδωσε νέο αέρα στην ομάδα, ενώ την ίδια στιγμή η ομάδα του Άρη είχε χάσει τη φόρμα της. Διπλό με 3 γκολ και ουσιαστικά ο τελικός εξασφαλίστηκε από το πρώτο παιχνίδι. Η ρεβάνς είχε πολύ τακτική βρίσκοντας τις 2 ομάδες  ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Ο μεγάλος τελικός διεξήχθη το Σάββατο 18/05 στο ΓΣΠ με μεγάλους αντιπάλους την περσινή κυπελλούχο Ομόνοια ενάντια στην πρωτάρα Πάφο. Άξιο αναφοράς η παρουσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη στα χρώματα της Πάφου που υποστηρίζει.

Στον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου το 2024, η Πάφος FC νίκησε την Ομόνοια Λευκωσίας με σκορ 3-0. Ο αγώνας διεξήχθη στο Στάδιο ΓΣΠ, και η Πάφος FC κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η ομάδα της Πάφου επέδειξε ανωτερότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ελέγχοντας τον ρυθμό και δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η Πάφος ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα με μεγάλες φάσεις και δοκάρι στην εστία του Ουζόχο.

Το πρώτο γκολ σημειώθηκε μόλις στο 8ο λεπτό με πέναλτι του Τάνκοβιτς που δώθηκε μετά τον έλεγχο του VAR, δίνοντας προβάδισμα στην Πάφο και αυξάνοντας την πίεση στην Ομόνοια. Στη συνέχεια, η Πάφος συνέχισε την επιθετική της προσπάθεια και πέτυχε άλλα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με Ντράγκοβις και Πέπε, σφραγίζοντας τη νίκη της. Η άμυνα της Ομόνοιας δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει την επιθετική τακτική της Πάφου, ενώ η ομάδα της Λευκωσίας δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στην επιθετική επίθεση των αντιπάλων της. Ανήμπορη να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο παρέδωσε τα σκήπτρα στην ομάδα της Πάφου.

Αυτή η νίκη ήταν σημαντική για την Πάφος FC, καθώς σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον σύλλογο, επιβεβαιώνοντας την άνοδό της ως μία από τις κορυφαίες ομάδες στο κυπριακό ποδόσφαιρο

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports