Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς η Τεχεράνη χτύπησε συντονισμένα από Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λίβανο και Υεμένη

Πώς η Τεχεράνη χτύπησε συντονισμένα από ...

Ένας πολυεπίπεδος πόλεμος 6 ωρών με την εμπλοκή 11 διαφορετικών χωρών εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Μέση Ανατολή

Ένας πολυεπίπεδος πόλεμος 6 ωρών με την εμπλοκή 11 διαφορετικών χωρών εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Μέση Ανατολή, κόβοντας την ανάσα στη διεθνή κοινότητα. 

 Το Ιράν σε αντίποινα για το χτύπημα στο Προξενείου του στη Δαμασκό εκτόξευσε κατά του Ισραήλ με 300 drones, βαλλιστικούς πύραυλους και πύραυλους Κρουζ. 

Την ίδια ώρα οι συμμαχικές σε αυτό δυνάμεις της Χεζμπολάχ και των ανταρτών Χούτι εξαπέλυαν επιθέσεις από τα εδάφη του Λιβάνου και της Υεμένης.Επιθέσεις καταγράφηκαν, επίσης, και από Συρία, Ιράκ. 

 ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία συμμετείχαν στην άμυνα
 Οι στόχοι ήταν προσεκτικά επιλεγμένοι, με το Ιράν και τους συμμάχους να χτυπούν σταυψίπεδα του Γκολάν, οπού υπάρχει ένα πληροφοριακό κέντρο το οποίο συνέλεγε πληροφορίεςγια την επίθεση στο Ιρανικό Προξενείο, καθώς και στην αεροπορική βάση του Νέβατιν από όπου απογειώθηκαν τα F-35 που το χτύπησαν. Πλήγματα καταγράφηκαν, επίσης, στην Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται το ισραηλινό κοινοβούλιο και η Ραμάλα.

 Για την αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης ανέπτυξαν μαχητικά αεροσκάφη η Γαλλία, οι ΗΠΑ η Βρετανία, τα οποία απογειώθηκαν από τη βάση της Κύπρου. Τα αντιαεροπορικά τους συστήματά εξουδετέρωναν τους ιρανικούς πυραύλους και τα drones πριν καν φτάσουν στον θόλο του Ισραήλ.

 Αν και η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία έχουν ασκήσει δριμύτατη κριτική και στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας το βράδυ της Κυριακής κατέρριψαν αντικείμενα που πέρασαν από τον εναέριο χώρο τους και είχαν ως στόχο το Ισραήλ.

 Το Ιράν διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο βαλλιστικών πυραύλων και drones που μπορούν να πετούν πολύ χαμηλά χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τα ραντάρ. Οι πύραυλοι του έχουν εμβέλεια 300 χλμ, 500 χλμ και 1.000 χλμ ενώ είναι σε εξέλιξη και η κατασκευή ενός πυραύλου 2.000 χλμ, ο οποίος εάν εκτοξευτεί μπορεί να φτάσει μέχρι την Κίνα, επηρεάζοντας ακόμα και την Ελλάδα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις