Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολλανδία: Σωματικά υγιής 28χρονη θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της με ευθανασία- Ποιος είναι ο λόγος

Ολλανδία: Σωματικά υγιής 28χρονη θέλει ν...

Θα υποβληθεί σε ευθανασία τον Μάιο

Μια σωματικά υγιής 28χρονη από την Ολλανδία, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της με ευθανασία, καθώς γίνει μια συνεχή μάχη με την «εξουθενωτική κατάθλιψη», τον αυτισμό και την οριακή διαταραχή προσωπικότητας.

Η Zoraya ter Beek, η οποία ζει σε ένα μικρό χωριό της Ολλανδίας κοντά στα γερμανικά σύνορα, έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε ευθανασία τον Μάιο – παρά το γεγονός ότι είναι ερωτευμένη με τον 40χρονο φίλο της και ζει με δύο γάτες.

Η ter Beek, η οποία κάποτε φιλοδοξούσε να γίνει ψυχίατρος, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας σε όλη της τη ζωή.

Είπε ότι αποφάσισε να υποβληθεί σε ευθανασία αφού οι γιατροί της της είπαν πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο “που μπορούμε να κάνουμε για σένα. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει καλύτερα”, σύμφωνα με το The Free Press.

“Ήμουν πάντα πολύ ξεκάθαρη ότι αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση, δε θα μπορούσα να συνεχίσω”, δήλωσε η ter Beek.

Η περίπτωση της 28χρονης αναδεικνύει τη σοκαριστική πραγματικότητα ότι ολοένα και περισσότεροι αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη ζωή τους ενώ υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη ή άγχος που ενισχύονται από την οικονομική αβεβαιότητα, την κλιματική αλλαγή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Η Ter Beek σχεδιάζει να αποτεφρωθεί μετά την ευθανασία που θέλει να γίνει στον καναπέ του σαλονιού της.

Ένας γιατρός θα της δώσει πρώτα ένα ηρεμιστικό και στη συνέχεια ένα φάρμακο που θα σταματήσει την καρδιά της. Ο σύντροφός της θα είναι στο πλευρό της μέχρι το τέλος.

Please stop bothering me!
Please stop Tagging me!
I closed my comments and DM.
TAKE A FREAKING HINT! ?

I don’t need medical tips!
I will never believe in any god❗️
I stand by my decision.
NO = NO Show some respect for my choice, my limit, or leave me alone! pic.twitter.com/rAJjcys0v6

— Zoraya (@ZorayaTerBeek) April 3, 2024

«Ο γιατρός παίρνει πραγματικά τον χρόνο του. Δεν είναι ότι μπαίνει μέσα και λέει: “Ξαπλώστε, παρακαλώ!”. Τις περισσότερες φορές πίνουν πρώτα ένα φλιτζάνι καφέ για να ηρεμήσουν τα νεύρα και να δημιουργηθεί ήπια ατμόσφαιρα», είπε.

«Μετά με ρωτάει αν είμαι έτοιμη και στη συνέχεια βολεύομαι στον καναπέ. Θα με ρωτήσει και πάλι αν είμαι σίγουρη, θα ξεκινήσει τη διαδικασία και θα μου ευχηθεί καλό ταξίδι. Ή, στην περίπτωσή μου, έναν καλό ύπνο, γιατί σιχαίνομαι όταν οι άνθρωποι λένε: “Καλό ταξίδι”. Δεν πρόκειται να πάω πουθενά».

Δεν θα ακολουθήσει κηδεία. Η ter Beek, η οποία δεν έχει και πολλούς συγγενείς, δήλωσε ότι ο φίλος της θα σκορπίσει τις στάχτες της σε «ένα ωραίο σημείο στο δάσος» που έχουν διαλέξει.

«Φοβάμαι λίγο τον θάνατο, γιατί είναι το απόλυτο άγνωστο», είπε. «Δεν ξέρουμε πραγματικά τι ακολουθεί – ή μήπως δεν υπάρχει τίποτα; Αυτό είναι το τρομακτικό».

Η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία το 2001. Από τότε γίνεται μια ολοένα και πιο δημοφιλής επιλογή μεταξύ του πληθυσμού.

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις