Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Εσείς αλλάξατε φωτογραφία στο προφίλ σας;

Εσείς αλλάξατε φωτογραφία στο προφίλ σας;

Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

...Και το Καρναβάλι αρχίζει!

THE BEST CARNIVAL 2024
/

Ξημέρωσε του Αγίου Αντωνίου και με μια απλή «βόλτα» στο facebook διαπιστώνεις ότι πολλοί χρήστες άλλαζαν από τα μεσάνυχτα και μετά τη φωτογραφία του προφίλ τους.

Αν δεν είσαι Πατρινός δύσκολα καταλαβαίνεις τον λόγο που κάποιοι επέλεξαν να εμφανιστούν μασκαρεμένοι, ταυτόχρονα σχεδόν, χωρίς κανείς να τους το απαιτήσει. Αν δεν ήμουν Πατρινή και δεν αγαπούσα το Καρναβάλι, θα αναρωτιόμουν τι συμβαίνει με αυτούς του τύπους, οι οποίοι ανεξαρτήτως επαγγέλματος και οποιουδήποτε ψηφιακού ή κοινωνικού προφίλ, «φορούν» τη μάσκα ή τη στολή τους και μετατρέπονται κατά κάποιον τρόπο, σε εκπροσώπους του Καρναβαλιού της Πάτρας.

Άραγε τι κρύβεται πίσω από αυτή την αυθόρμητη κίνηση ανθρώπων που η σύνδεσή τους με το Πατρινό Καρναβάλι είναι κατά κύριο λόγο ισχυρή και διαχρονική; Τι είναι αυτό που μακριά από κάθε σοβαροφάνεια,  τους οδηγεί στο να ανασύρουν στιγμιότυπα από τη δική τους αποκριά, την ώρα που όλος ο άλλος κόσμος παραμένει με φωτό προφίλ, που δεν έχουν κάτι από μασκάρεμα;

Θα μπορούσε να θεωρηθεί μια μικρή ανατροπή.  Γιατί το Πατρινό Καρναβάλι είναι ανατροπή και θέλει πολλές, μαζί με οργάνωση, γνώση, όραμα και εξωστρέφεια. Και πολλά άλλα ίσως. Ατελείωτη  η συζήτηση, πολλές οι  απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται κάθε χρόνο για το τι έγινε, τι θα μπορούσε να γίνει κλπ.

Ο πυρήνας ωστόσο είναι ένας και στέκομαι στο προσωπικό επίπεδο.  Και έχει μέσα του τη διάθεση για υπέρβαση, αντίσταση στη γκρίνια, στο γκρίζο, δημιουργία, έκφραση καλλιτεχνική, χαρά. Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανατροπή; Μοιάζει σαν να χρειάζεται κάπου -κάπου να σταματήσεις να παίρνεις τον εαυτό σου στα «σοβαρά» γιατί θες να τον δεις  και «πίσω από τη μάσκα» και στα πολύ…σοβαρά. Kαι το Πατρινό Καρναβάλι,  αν και δεν είναι το μοναδικό «όχημα» για αυτή την προσωπική  πορεία, σίγουρα παραμένει εξαιρετικό.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr