Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ΑΙ δεν κρατάει μυστικά – “Προσέξτε τι λέτε σε chatbots όπως το ChatGPT”

Η ΑΙ δεν κρατάει μυστικά – “Προσέξτε τι ...

Όσο εντυπωσιακά ικανή είναι η τεχνητή νοημοσύνη, άλλο τόσο… επικίνδυνη μπορεί να γίνει

Είναι γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη και ιδιαίτερα, το ChatGPT, έχει “λύσει” τα χέρια πολλών χρηστών, που πλέον το έχουν εντάξει και στην καθημερινότητά τους.

Τα πράγματα ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι και τόσο ρόδινα. Κι αυτό αφήνουν να εννοηθούν οι προειδοποιήσεις αρκετών ειδικών, που γνωρίζουν τα “μυστικά” της τεχνητής νοημοσύνης.

Τελευταία αυτή του Mike Wooldridge, καθηγητή Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος προειδοποιεί ότι το να εμπιστευόμαστε το ChatGPT σχετικά με τα προβλήματα εργασίας ή τις πολιτικές προτιμήσεις, θα μπορούσε να “γυρίσει μπούμερανγκ” στους χρήστες.

Μάλιστα, χαρακτήρισε “εξαιρετικά παράλογο” το γεγονός οι χρήστες να μοιράζονται τόσο προσωπικές πληροφορίες με ένα τέτοιο σύστημα, αφού οτιδήποτε αποκαλυφθεί βοηθά στην εκπαίδευση μελλοντικών εκδόσεων.

Οι χρήστες δεν πρέπει επίσης να περιμένουν μια ρεαλιστική απάντηση στα σχόλιά τους, καθώς η τεχνολογία “σας λέει αυτό που θέλετε να ακούσετε”.

Ο Wooldridge είπε στη Daily Mail ότι, ενώ οι άνθρωποι ήταν προγραμματισμένοι να αναζητούν συνείδηση στην τεχνητή νοημοσύνη, ήταν μια μάταιη προσπάθεια. Η τεχνητή νοημοσύνη “δεν έχει ενσυναίσθηση. Δεν έχει συμπάθεια”.

“Αυτό δεν είναι απολύτως αυτό που κάνει η τεχνολογία και το σημαντικότερο, δεν έχει βιώσει ποτέ τίποτα”, πρόσθεσε. “Η τεχνολογία είναι βασικά σχεδιασμένη για να προσπαθεί να σας πει αυτό που θέλετε να ακούσετε – αυτό είναι κυριολεκτικά το μόνο που κάνει”.

 
 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις