Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επεισόδια στην οδό Ηλείας - Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για τις αποψινές συγκεντρώσεις

Πάτρα: Επεισόδια στην οδό Ηλείας - Επί π...

Κέντρο των ταυτόχρονων συγκεντρώσεων η οδός Ανθείας στα Ζαρουχλέικα

18.00 Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην οδό Ηλείας στην Πάτρα όταν ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές σε σπίτι που χρησιμοποιείται ως αποθήκη. Η ομάδα των άγνωστων κουκουλοφόρων πραγματοποιούσε πορεία στην περιοχή και προκάλεσε φθορές στην ισόγεια κατοικία που βρίσκεται στον αριθμό 13 χρησιμοποιώντας πέτρες και ξύλα, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα κατά ακροδεξιών.

Τα πνεύματα ηρέμησαν ύστερα από την παρέμβαση της αστυνομίας.

15.21 Επί ποδός θα βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα ισχυρή δύναμη της αστυνομίας μετά τις πληροφορίες που θέλουν ομάδες ακροδεξιών στοιχείων αλλά και αριστερών οργανώσεων να ετοιμάζουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις 7 το απόγευμα. Μια ώρα αργότερα, στις 8 το βράδυ,  έχει προγραμματιστεί και η συγκέντρωση των κατοίκων του Νότιου Διαμερίσματος της Πάτρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το λαθρομεταναστευτικό που θα ενταθεί – όπως υποστηρίζουν – στην περιοχή τους με τη λειτουργία του νέου λιμανιού.

Οι κάτοικοι θα συγκεντρωθούν στις Εργατικές Κατοικίες της οδού Ανθείας. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ακροδεξιών στοιχείων προγραμμάτισε απο χθες το βράδυ την αποψινή συγκέντρωση λίγα μέτρα πιο μακριά, έξω από σούπερ μάρκετ της Ακτής Δυμαίων, ακριβώς απέναντι από το σημείο που θα συγκεντρωθούν αριστεριστές. Το κλίμα έχει δυναμιτιστεί επικίνδυνα και με τη συντήρηση στο διαδίκτυο ιστοσελίδων "συμπαράστασης" στις οικογένειες του ζευγαριού που υποτίθεται οτι βιάστηκε πριν απο λίγες ημέρες στη Βέσο. Γεγονός που δεν ισχύει και που προκάλεσε την παρέμβαση της αστυνομίας και των Εισαγγελικών αρχών.

Η κατάσταση στην περιοχή μυρίζει μπαρούτι από τα ξημερώματα οπότε και σημειώθηκαν δυο περιστατικά άγριων συμπλοκών με τη συμμετοχή Ελλήνων και αλλοδαπών.

Η Αστυνομία πάντως βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να προλάβει ακραίες αντιδράσεις και συμπλοκές στη διάρκεια των αποψινών κινητοποιήσεων, ενώ ήδη έχει αποφασιστεί για το απόγευμα να υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του Νότιου Διαμερίσματος εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία ομάδα ακροδεξιών και χρυσαυγιτών να παρεισφρήσει στη σημερινή διαμαρτυρία τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις