Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο του ΟΗΕ - Τουλάχιστον 27 νεκροί και πάνω από 90 τραυματίες

Νέο ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο του ΟΗΕ ...

Νέο μακελειό στη Γάζα

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 93 τραυματίστηκαν από «πλήγμα του Ισραήλ» σε σχολείο που διαχειρίζεται η UNRWA στη Τζαμπαλίγια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο έναν γιατρό του νοσοκομείου Αλ Άουντα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει στο δημοσίευμά του ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την αναφορά του γιατρού για νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ στο σχολείο της Παλαιστινιακής Αρχής του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια της Γάζας.

Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε λίγο νωρίτερα και το WAFA, το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο ανέφερε ότι σε αυτό το σχολείο βρήκαν καταφύγιο δεκάδες εκτοπισμένοι.

Στα social media κυκλοφόρησαν και βίντεο από τον βομβαρδισμό – των οποίων η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές – και μεταδίδονται με επιφύλαξη.

«Επτασφράγιστο» μυστικό το σημείο παράδοσης ομήρων, λίγο πριν την κατάπαυση πυρός (24/11, 07:00)
Η Χαμάς περιμένει αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κατάπαυσης του πυρός για την απελευθέρωση ομήρων, στις 07:00 της Παρασκευής.

Ειδικότερα, στη Γάζα αναμένονται 200 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια και 4 με καύσιμα.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Γιώργος Σιδέρης, από την πλευρά του Ισραήλ υπάρχει μια ασάφεια, ενώ σημείωσε: «Δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη ποιοι θα είναι αυτοί οι πρώτοι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι θα αποφυλακιστούν από τις φυλακές όπου κρατούνται. Το ποιο θα είναι τώρα το σημείο της παράδοσης είναι ένα ουσιαστικά επτασφράγιστο μυστικό, όπως και η όλη επιχείρηση.

Χαγκάρι: Ο έλεγχος του βόρειου τμήματος της Γάζας είναι μόνο «το πρώτο στάδιο» σε έναν μακρύ πόλεμο
Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), σχεδόν ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε 156 σχολεία και δομές για να γλιτώσουν από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ο έλεγχος επί του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας θα είναι μόνο το πρώτο στάδιο των επιχειρήσεων του Ισραήλ με στόχο την καταστροφή της Χαμάς, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, λίγες ώρες προτού τεθεί σε εφαρμογή η τετραήμερη κατάπαυση των συγκρούσεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Ο έλεγχος (του Ισραήλ) στη βόρεια Γάζα είναι το πρώτο βήμα ενός μακρύ πολέμου», είπε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα στάδια, τις επόμενες ημέρες θα επικεντρωθούμε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των επόμενων σταδίων του πολέμου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις