Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα δύο παιδιά της επειδή δεν άντεχε... το κλάμα τους

«Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα δύο παι...

Και στους δύο θανάτους η 27χρονη μητέρα ήταν μόνη στο σπίτι με τα άτυχα βρέφη

Με την κατηγορία της διπλής βρεφοκτονίας συνελήφθη το Σάββατο στο Μπέργκαμο της Ιταλίας η 27χρονη μητέρα Μόνια Μπορτολότι.

Η νεαρή γυναίκα με καταγωγή από την Ινδία, που υιοθετήθηκε από ζευγάρι Ιταλών σε μικρή ηλικία, κατηγορείται πως μέσα σε δύο χρόνια αφαίρεσε τη ζωή των δύο παιδιών της, ενός κοριτσιού 4 μηνών και ενός αγοριού 2 μηνών, προκαλώντας τους ασφυκτικό θάνατο. Το πρώτο παιδί του ζευγαριού, η μικρή Αλίσε έφυγε από τη ζωή στις 15 Νοεμβρίου του 2021 σε ηλικία 4 μηνών.

Αρχικά, όλοι θεώρησαν πως ο θάνατος του βρέφους οφειλόταν στο «σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου» ή «θάνατος της κούνιας» το οποίο συμβαίνει στα βρέφη ηλικίας 1 μηνός έως 1 έτους. Μάλιστα, η μητέρα ήταν εκείνη που τηλεφώνησε στο 112 και δήλωσε πως το μωρό της δεν αναπνέει ενώ υποστήριξε πως το βρέφος πνίγηκε από το γάλα που έπινε. Κανείς δεν αμφέβαλε για τα όσα υποστήριξε η νεαρή γυναίκα με την οποία συμφωνούσε και η έκθεση του ιατροδικαστή που εξέτασε την σορό του βρέφους.

Η 27χρονη και ο σύζυγός της αφού θρήνησαν για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο ένα δεύτερο παιδί. Στα τέλη Αυγούστου του 2022 ήρθε στον κόσμο ο μικρός Ματία, η ζωή του όμως έμελλε να είναι πολύ σύντομη αφού στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους απεβίωσε με τον ίδιο τρόπο που είχε "φύγει" και η αδελφή του, Αλίσε. Και σε αυτόν τον θάνατο το βρέφος ήταν μόνο με την 27χρονη μητέρα στο σπίτι. Ο θάνατος του βρέφους θεωρήθηκε ύποπτος από την αστυνομία στο Μπέργκαμο και ζητήθηκε από την τοπική εισαγγελία να διεξαχθεί έρευνα και για τους δύο θανάτους των βρεφών της Μπορτόλι. Η εκταφή της σορού της μικρής Αλίσε στην οποία έγινε νεκροψία δεν κατέστη δυνατόν να δώσει πολλά στοιχεία στην έρευνα αλλά ο ανακριτής επέμεινε με την εξέταση πολλών μαρτύρων, μεταξύ των οποίων γιατροί, οι γονείς, οι φίλοι, οι στενοί συγγενείς του ζευγαριού και ειδικοί επιστήμονες ενώ προσκομίστηκαν και ιατρικές εκθέσεις.

Η 27χρονη μητέρα «σπάει» και αλλάζει την κατάθεσή της

Η 27χρονη μητέρα όταν είδε πως οι Αρχές ψάχνουν ενδελεχώς την αιτία θανάτου της κόρης της υπό τον φόβο πως θα αποκαλυφθεί άλλαξε την κατάθεσή της και υποστήριξε ότι το 4 μηνών βρέφος δεν πέθανε από εισρόφηση γάλακτος αλλά κατά λάθος από ένα... μαξιλάρι. Σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας η αιτία θανάτου και των δύο βρεφών είναι η ίδια, η 27χρονη προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα βρέφη (οξεία ασφυξία λόγω συμπίεσης του θώρακα) επειδή «είχε εκνευρισμό από το παρατεταμένο κλάμα των παιδιών της».

Πάντως, οι αρμόδιες Αρχές διευκρινίζουν πως η 27χρονη δολοφόνος ενήργησε με πλήρη πνευματική διαύγεια και ψυχρότητα γεγονός που αποδεικνύεται και από τον τρόπο που χειρίζεται την νομική της υπεράσπιση, μετά την αποκάλυψη πως η ίδια δολοφόνησε και τα δύο βρέφη. Μετά την σύλληψή της το πρωί του Σαββάτου στην οικία της η νεαρή γυναίκα προφυλακίστηκε αφού κρίθηκε ικανή να διαπράξει κι άλλο έγκλημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις