Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 17/8 σε αποκατεστημένη κόπια στα θερινά σινεμά η συγκλονιστική ταινία από την Πολωνία "Το Τελευταίο Στάδιο"

Στις 17/8 σε αποκατεστημένη κόπια στα θε...

Σε διανομή της New Star - Η ταινία μιλά για το το Άουσβιτς και το Ολοκαύτωμα

H ταινία με τίτλο «Το Τελευταίο Στάδιο», μία ταινία – γροθιά στο στομάχι όπως έχει χαρακτηριστεί, που μιλά για το Άουσβιτς και το Ολοκαύτωμα στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, βγαίνει από τις 17/8/2023 σε αποκατεστημένη κόπια σε επανέκδοση στους Ελληνικούς θερινούς κινηματογράφους από τη NEW STAR, για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη ταινία είχε τιμηθεί με την Κρυστάλλινη Σφαίρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καρλόβι Βάρι στην Τσεχία (τότε Τσεχοσλοβακία), το 1948.

Προτάθηκε για το Μεγάλο Διεθνές Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1948 και για τα Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την Καλύτερη Ταινία από Οποιαδήποτε Πηγή το 1950.

Σε σκηνοθεσία της Γουάντα Γιακουμπόφσκα, η οποία ήταν κρατούμενη και επιζήσασα του Άουσβιτς.

Οι εικόνες της επηρέασαν πολλούς μετέπειτα σκηνοθέτες, από τον Αλέν Ρενέ και τον Τζίλο Ποντεκόρβο μέχρι τον Στίβεν Σπίλμπεργκ της Οσκαρικής «Λίστας του Σίντλερ».

Οι εικόνες της επηρέασαν πολλούς μετέπειτα σκηνοθέτες, από τον Αλέν Ρενέ και τον Τζίλο Ποντεκόρβο μέχρι τον Στίβεν Σπίλμπεργκ της Οσκαρικής «Λίστας του Σίντλερ».

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - 1947

Σκηνοθεσία: Γουάντα Γιακουμπόφσκα

Σενάριο: Γουάντα Γιακουμπόφσκα, Bruno Baum

Πρωταγωνιστούν οι:  Αλεξάντρα Σλόνσκα, Huguette Faget, Tatyana Guretskaya, Αλίνα Γιανόφσκα, Ζόφια Μροζόφσκα, Tadeusz Bartosik, Igor Śmiałowski.

Μουσική: Ρόμαν Παλέστερ

Φωτογραφία: Bentsion Monastyrsky

Διάρκεια: 104 λεπτά

Χώρα παραγωγής: Πολωνία

ΣΥΝΟΨΗ

Η Μάρτα Βάις (Μπαρμπάρα Ντραπίνσκα), μια Πολωνή Εβραία, φτάνει με αυτοκίνητο μεταφοράς βοοειδών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Εκεί, τραβά την προσοχή των φρουρών καθώς είναι πολύγλωσση και εργάζεται ως μεταφράστρια. Όταν ρωτάει για το εργοστάσιο στο στρατόπεδο, μια συγκρατούμενη της την ενημερώνει ότι είναι ένα κρεματόριο και ότι η υπόλοιπη οικογένειά της πιθανώς έχει δολοφονηθεί.

*Για περισσότερα από 50 χρόνια, τα φαντάσματα του «The Last Stage – Το Τελευταίο Στάδιο» εμφανίστηκαν σε άλλες ταινίες. Στο Night and Fog (1955) του Alain Resnais και στο The Diary of Anne Frank (1959) του George Stevens, παρετέθησαν αποσπάσματα από αυτό, χωρίς πιστοποίηση, με υπονοούμενο ότι ήταν πλάνα ντοκιμαντέρ. Το Sophie's Choice (1982) του Alan J. Pakula με την Μέριλ Στριπ, το Schindler's List του Σπίλμπεργκ και το The Pawnbroker του Sidney Lumet (1964) περιλαμβάνουν απόηχους των απεικονίσεων του στρατοπέδου συγκέντρωσης της Jakubowska.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture