Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Στη Λεύκα τελικά την Κυριακή 19/2...

Πάτρα: Στη Λεύκα τελικά την Κυριακή 19/2 η παράσταση καραγκιόζη του Κωνσταντίνου Λαλιώτη

Η παράσταση θα διεξαχθεί στις 19.00 στο κτίριο του Εκπολιτιστικού Λεύκας «Άγιος Νικόλαος» στην πλατεία της Λεύκας

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Στη Λεύκα τελικά αντί για το Μιντιλόγλι θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 η παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρναβαλιού» από τον ταλαντούχο Πατρινό καραγκιοζοπαίκτη Κωνσταντίνο Λαλιώτη σε σκηνοθεσία και κείμενα δικά του.

Η παράσταση θα διεξαχθεί στο κτίριο του Εκπολιτιστικού Λεύκας «Άγιος Νικόλαος» στην πλατεία της Λεύκας.

Η παράσταση ήδη παρουσιάστηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Καραγκιόζη των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Δυμαίων, το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Το στόρι και τα κείμενα είναι του Κωνσταντίνου Λαλιώτη, οι φιγούρες και τα σκηνικά είναι του Νικόλα Τζιβελέκη και του Κωνσταντίνου Λαλιώτη.

Σύμφωνα με το στόρι του έργου, μετά από τρία χρόνια καρναβαλικής αποχής λόγω πανδημίας, ο άρχοντας του τόπου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του καρναβαλιού, Χατζηαβάτης σκοπεύουν να διοργανώσουν μια έξτρα καλλιτεχνική παρέλαση με εντυπωσιακά άρματα και μασκαράτες με σκοπό να ενθουσιάσουν τους πατρινούς και τους επισκέπτες το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς. Ο Καραγκιόζης ως ιδανικός λαϊκός τεχνίτης του Καρνάβαλου προσλαμβάνεται αλλά αφήνεται στους χορούς κι έτσι οι κατασκευές καθυστερούν. Ο Καραγκιόζης όμως ως εκφραστής του λαϊκού πνεύματος και γέννημα θρέμμα της καρναβαλικής πρωτεύουσας, θα τα καταφέρει περίφημα αφού θα δώσει ψυχή και μορφή στον Καρνάβαλο και τις δέκα διαφορετικές μορφές του.

Η παράσταση παίχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 και την Τετάρτη 15/2 το απόγευμα στην Ταραμπούρα-Εργατικές Κατοικίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr