Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Βασίλης Ζούλιας: «Ετοιμάζουμε στην Πάτρα κάτι που θα συζητιέται για χρόνια»

Βασίλης Ζούλιας: «Ετοιμάζουμε στην Πάτρα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τί είπε ο γνωστός Ελληνας designer στο εορταστικό THEBEST MAGAZINE με αφορμή την κάθοδό του στα μέρη μας

Η «σπίθα» της είδησης πως ο διαπρεπής σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας κατεβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη μας, καταστρώνοντας μια πρωτόφαντη επίδειξη σπάνιων απαιτήσεων, δεν μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορες. Συνομιλήσαμε, μεταξύ άλλων, για το πολυαναμενόμενο αυτό γεγονός, την ιδανική γκαρνταρόμπα των Χριστουγέννων και τη διεθνοποίηση του ονόματός του.

ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ 2023 ΜΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΧΡΏΜΑΤΑ, ΛΟΓΩ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΑΙΖΌΝ;

Δεν σχεδιάζουμε να φέρουμε στην Πάτρα κάτι που ήδη έχει παρουσιαστεί. Αντίθετα, θα δείξουμε γνήσια couture. Mια συλλογή υψηλής ραπτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας σε ένα μεγαλεπίβολο show που δεν έχει ξαναγίνει, ούτε στην Πάτρα, ούτε πουθενά αλλού. Χάρη στη συνεργασία με την Αννα Μαρία Ρογδάκη που ειδικεύεται σε επίσημα events έχουμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Ονειρευόμαστε κάτι που θα συζητιέται για χρόνια με έμπνευση το αξεπέραστο, παγκόσμιο είδωλο της όπερας. Ακόμα ψάχνουμε την ιδανική τοποθεσία, χρονικά το βλέπω πιθανότατα την άνοιξη.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΑΣ ΣΤΟ PRÊT A PORTER ΕΠΙΜΈΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΤΕΛΙΕ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ;

Είναι σημαντικό η γυναίκα να «ράβεται». Και έχουν επιστρέψει πολλές κυρίες σε αυτή τη διαδικασία, επειδή δεν βρίσκουν στην αγορά αυτό που θέλουν και τους αρέσει. Πόσο πια να περιοριστούν σε ένα στρετς φόρεμα που κυκλοφορεί παντού. Εμείς ικανοποιούμε εκείνες που αυτό δεν τους αρκεί. Δημιουργούμε μοναδικά sur mesure κομμάτια και συνεχίζουμε να λανσάρουμε τα νυφικά μας.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα με τ...

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα με τον αχώριστο συνεργάτη του, σχεδιαστή κοσμημάτων Περικλή Κονδυλάτο και την event designer Άννα Μαρία Ρογδάκη

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΑ TRENDS ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΕΤΕ;

Θα έλεγα τον Ralph Lauren. Εχει αυτό το αυθεντικό, που μένει και αντέχει στο χρόνο. Ο κόσμος κουράστηκε πια με τις εντυπώσεις και τις ακρότητες της στιγμής. Είδατε τι συνέβη με το σκάνδαλο Balenciaga. Ηταν σίγουρα κάτι εσκεμμένο, πήγαν να το ρίξουν στη διαφημιστική παραγωγή και εξαγριώθηκε ο κόσμος. Ξεπέρασαν τα όρια και νόμιζαν πως θα αποφύγουν την «πατάτα», αλλά δεν τα κατάφεραν. Aς γυρίσουμε στην ουσία της μόδας λέω εγώ.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΩΣ LABEL ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΌ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΣΤΗΝΑΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ;

Η φετινή χειμερινή collection είχε θεματικό τίτλο The Library και ήταν επηρεασμένη από το Λονδίνο. Εχει πολύ γκρι φανέλα και πολλά καρό με μάλλινη σύνθεση. Φτιάξαμε πυζάμες και ρόμπες για το σπίτι, χαριτωμένα mini φορεματάκια και ωραίες εσάρπες. Επίσης βεστιάριο για το weekend και το γραφείο καθώς έχουμε πολλές εργαζόμενες γυναίκες στο κοινό μας- γιατρούς, δικηγόρους, στελέχη εταιρειών που έπρεπε να φροντίσουμε. Για το ρεβεγιόν, η κομψότητα παραμένει και εδώ για μας το πρωταρχικό ζητούμενο. Θα παρότρυνα να φορέσουν καρό για να διαφέρουν και να αποφύγουν το συνηθισμένο. Να πάνε κόντρα στη γενική υπερβολή της παγιέτας και να μην είναι ίδιες με όλες τις άλλες.

Καρό στη The Library collection

Καρό στη The Library collection

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΝOΜΑΤOΣ ΣΑΣ, ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚH Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΆ ΤΟΥ NETFLIX, EMILY IN PARIS;

Βεβαίως. Αδιαμφισβήτητα. Αλλαξε η πορεία του brand, μπήκε το όνομά μου στον παγκόσμιο χάρτη. Σκεφτείτε πως η πρωταγωνίστρια φόρεσε 5 outfits και πρώτη φορά συμβαίνει να επιλέγονται τόσα. Μάλιστα στείλαμε 25 κομμάτια γιατί δεν ήξεραν τι να διαλέξουν, ήταν τόσο ωραία που δεν μπορούσαν να τους αντισταθούν. Αυτά τα ρούχα δεν τα είδαν μόνο απλοί τηλεθεατές αλλά τα είδαν και κορίτσια που η μόδα είναι η ζωή τους. Εκτοτε, η επιτυχία φαίνεται στο ταμείο, πάντα εκεί φαίνονται όλα. Προσεγγίσαμε μικρότερες ηλικίες και διευρύνθηκε το κοινό μας στην Ελλάδα, αλλά πια έχουμε και πελατολόγιο που μας ακολουθεί πιστά από το εξωτερικό. Μετά την συλλογή της Emily, ήθελαν και τα χειμωνιάτικα, οπότε υπάρχει συνέχεια στη ζήτηση. Από τους ξένους, το 70% προέρχεται από Αμερική και ειδικότερα από Καλιφόρνια.

ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ;

Συγχώρεση και Αγάπη. Κανείς να μην κρατάει τίποτα μέσα του.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Who is Who

Από τις πλέον σεβαστές και αναγνωρίσιμες προσωπικότητες της greek fashion σήμερα, ο Βασίλης Ζούλιας έχει συνδέσει το ομώνυμο label με τους όρους αρχοντιά και φινέτσα παλαιάς κοπής. Λατρεύει το vintage βεστιάριο των fifties & sixties, τις παλιές ντίβες του σινεμά και τα glam σαλόνια της old Athens. Οι δημιουργίες του έχουν καθιερώσει μια εμβληματική «σχολή» ένδυσης που ξεπερνάει περιστασιακές τάσεις, καθώς επιμένει ότι η μόδα αλλάζει γρήγορα ενώ το στυλ παραμένει. Vassilis Zoulias- Fairytale World of Timeless Elegance η επωνυμία που τον αντιπρο[1]σωπεύει σε καταστήματα και διαδίκτυο. Η ζωή του δεν ήταν διόλου εύκολη, ήταν όμως μυθιστορηματική. Και όταν αναφέρεται στην ταραχώδη πορεία του δεν «μασάει» τα λόγια του. Το παιδάκι που μεγάλωσε σε Μήλο και Ανδρο αποζητώντας τη ζεστασιά της οικογένειας και εξελίχθηκε σε περιζήτητο στυλίστα τις ένδοξες εποχές του περιοδικού «Γυναίκα», αγωνίστηκε να ξεπεράσει τις εξαρτήσεις του από ναρκωτικά και αλκοόλ αλλά και να συγκρατήσει τις αυτοκτονικές του τάσεις. «Έκανα απόπειρες αυτοκτονίας τις οποίες μπορείς να τις πεις και απόπειρες προσοχής. Το «sex and drugs and rock ‘n’ roll» το βίωσα σε όλο του το μεγαλείο το ‘80» έχει ομολογήσει δημοσίως. Στις μέρες μας, ο κ. Ζούλιας βλέπει τα ρούχα του να ομορφαίνουν το κόκκινο χαλί στο Χόλιγουντ και να ντύνουν τη δημοφιλή «Emily in Paris» του Netflix. Δυο δεκαετίες από τη στιγμή που γεννήθηκε το δικό του brand και μας συστήθηκε ως designer, κάθε show του ανακηρύσσεται κορυφαίo γεγονός της αθηναικής εβδομάδας μόδας, με τις εγχώριες celebrities να αδημονούν να φορέσουν κάτι δικό του σε ποικίλες περιστάσεις. O ίδιος καλεί τις γυναίκες να μην επηρεάζονται από τον τρόπο που ντύνονται οι αμερικανίδες τραγουδίστριες και να εκτιμούν το αυθεντικό, προσωπικό στυλ. Μάλιστα θυμίζει στις πατρινές πως μια συμπατριώτισσά τους, η μοναδικά stylish Αμαλία Μεγαπάνου «έσβησε» τη Τζάκι Ωνάση, την πιο κομψή γυναίκα του κόσμου τότε, με φόρεμα του Jean Dessès μέσα στο Λευκό Οίκο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View