Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε τουλάχιστον έξι μήνες η δίκη του Στρος - Καν

Σε τουλάχιστον έξι μήνες η δίκη του Στρος - Καν

Δεν θα παραταθεί η προφυλάκιση του εκτιμούν νομικοί

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, μπορεί να χρειαστεί να περιμένει ακόμη και περισσότερο από έξι μήνες για να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού μίας καμαριέρας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με νομικούς. Αν ο Στρος-Καν καταλήξει σε συμβιβασμό με τις εισαγγελικές αρχές δηλώνοντας ένοχος σε κάποια από τις κατηγορίες, η επόμενη προγραμματισμένη κίνησή του θα είναι να εμφανιστεί την Παρασκευή σε Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, το Σώμα των ενόρκων ενδεχομένως να του απαγγείλει τότε επίσημα κατηγορίες. Οι συνήγοροί του πιθανόν να επιχειρούν να διαπραγματευτούν με τους εισαγγελείς την αποφυλάκισή του με εγγύηση, την οποία η δικαστής Μελίσα Τζάκσον αρνήθηκε την Δευτέρα όταν ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, σύμφωνα με τους νομικούς αναλυτές. Ένα πιθανό σενάριο είναι οι εισαγγελείς να συμφωνήσουν στην καταβολή εγγύησης αν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξασφαλίσουν την απαγγελία κατηγοριών από το Σώμα των ενόρκων, κάτι με το οποίο θα έπρεπε να συμφωνήσει και η υπεράσπιση.

Μετά την απαγγελία επισήμως κατηγοριών, η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανώτερο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Στρος-Καν στη συνέχεια θα δηλώσει ενώπιόν του αθώος ή ένοχος. Ο συνήγορός του έχει πει ότι θα δηλώσει αθώος.

Θα περάσουν τότε πολλοί μήνες μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να υποβάλουν και οι δύο πλευρές προκαταρκτικές ενστάσεις, να προετοιμάσουν την υπόθεσή τους κι αν δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τότε να συνεχίσουν να πιέζουν για την εξασφάλιση της εγγύησης.

Παρότι την Δευτέρα το δικαστήριο αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης για τον Στρος-Καν, ορισμένοι ποινικολόγοι προβλέπουν ότι στο τέλος οι συνήγοροί του θα καταφέρουν να την εξασφαλίσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις