Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο Δήμος ανακαινίζει σταθμούς του ΟΣΕ

Πάτρα: Ο Δήμος ανακαινίζει σταθμούς του ΟΣΕ
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πρόκειται για τους σταθμούς που βρίσκονται σε Βραχνέικα, Τσουκαλέικα και Καμίνια

Στην ανακαίνιση τριών πρώην σταθμών του ΟΣΕ, αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Πατρέων. Πρόκειται για τους σταθμούς που βρίσκονται σε Βραχνέικα, Τσουκαλέικα και Καμίνια, οι οποίοι ανήκουν στη ΓΑΙΟΣΕ και έχουν ενοικιαστεί από το Δήμο.

Και τα τρία κτίρια που παραμένουν κλειστά, βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση παρόλη την αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία που έχουν, καθώς εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γίνει καμία συντήρηση. Από την  Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού Έργου -Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής, προχώρησε ο διαγωνισμός για την επισκευή τους, ωστόσο όπως υποστήριξε στο thebest.gr o αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας για το πότε θα υλοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί το έργο. Σύμφωνα, όμως, με την σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί, το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί εντός των επόμενων δέκα μηνών.

Σε ό, τι αφορά τον διώροφο σταθμό των Βραχνεϊκων, που ήδη χρησιμοποιείται από τον Δήμο για την τέλεση πολιτικών γάμων και βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλους δύο πρόκειται να γίνουν εργασίες που αφορούν την ξύλινη στέγη, τα κουφώματα αλλά και μια γενική ανακατασκευή του εσωτερικού του χώρου.

Στον σταθμό των Τσουκαλεϊκων, προβλέπεται η αντικατάσταση των κουφωμάτων, το βάψιμο τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού χώρου αλλά και η ολική ανακαίνιση του μπάνιου.

Η συντήρηση, τέλος, του σταθμού των Καμινιών, φαίνεται να είναι και η δυσκολότερη καθώς η επικινδυνότητα, λόγω της κατάστασής του, είναι μεγάλη, γεγονός που καθιστά έως και ασύμφορη την επισκευή του. Ωστόσο, αναμένεται να γίνουν εργασίες ώστε  να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, αφαιρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τα  προκαλέσουν, όπως μέταλλα που υπάρχουν στο χώρο και στέγαστρα.

Ο σταθμός στα Καμίνια

Ο σταθμός στα Καμίνια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις