Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άρειος Πάγος: Επιστρέφει στην φυλακή ο Κορκονέας

Άρειος Πάγος: Επιστρέφει στην φυλακή ο Κορκονέας

Έγινε δεκτή η αναίρεση για το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου»

Με ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επί της απόφασης που αναγνώρισε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου». 

Αναιρέθηκε - καθώς δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη -  η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που αναγνώριζε στον δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου την ελαφρυντική περίσταση του «σύννομου βίου».

Κατά συνέπεια αναιρείται κι η απόφαση ως προς το κεφάλαιο της ποινής, με την υπόθεση να παραπέμπεται τώρα για νέα συζήτηση στο ίδιο δικαστήριο - συγκροτούμενο από διαφορετικού δικαστές και ενόρκους από εκείνους που δίκασαν προηγουμένως.

Αυτο πρακτικά σημαίνει πως δυόμισι χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, ο Κορκονέας θα οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή, τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί το συγκεκριμένο μέρος της υποθέσης.

Υπενθυμίζεται, ότι με την χορήγηση του ελαφρυντικού ο Κορκονέας αποφυλακίστηκε, καθώς η ποινή του «έπεσε» στα 13 έτη κάθειρξης.

 Ο πρώην ειδικός φρουρός είχε ήδη συμπληρώσει 11 χρόνια στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκε ο ευνοϊκός υπολογισμός της εργασίας που παρείχε μέσα στις φυλακές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις