Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη Μυτιλήνη σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

Στη Μυτιλήνη σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος

Στην Αθήνα από χθες ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα μας θα είναι η σημερινή, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Χθες, Σάββατο έγινε δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία τον καλωσόρισε «με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο του Πάπα Φραγκίσκου και στην προσφορά στον πλησίον αλλά και τη βαθιά κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει το πολύτιμο έργο του. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο. Είδε επίσης εκπροσώπους των Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Διπλωματικού Σώματος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι τιμή να βρίσκομαι σε αυτή την ένδοξη πόλη. Έρχομαι ως προσκυνητής σε αυτά τα χώματα. Χωρίς την Ελλάδα, χωρίς την Αθήνα, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν θα ήταν αυτά που είναι σήμερα, θα ήταν λιγότερο σοφή. Σήμερα όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, υπάρχει μία υποχώρηση της Δημοκρατίας. Η συμμετοχή όλων ειναι θεμελιώδους σημασίας όχι μόνο για την επίτευξη στόχων αλλά γιατί αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σήμερα θα βρεθεί στη Μυτιλήνη λίγο μετά τις 10 και θα επισκεφτεί τους Πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης». Θα αναχωρήσει για Αθήνα, όπου και θα πραγματοποιήσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις