Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πέραμα: Εντολή Θεοδωρικάκου για πειθαρχικό έλεγχο μετά την αιματηρή καταδίωξη

Πέραμα: Εντολή Θεοδωρικάκου για πειθαρχι...

Επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζητάει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. "να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος"

Τα στοιχεία που δείχνουν σοβαρή ασυνεννοησία μεταξύ του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα, έχουν προκαλέσει προβληματισμό και… παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει ότι ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζητάει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».

Το αιματηρό συμβάν που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου (23.10.2021), είχε ως αποτέλεσμα να χάσε τη ζωή του ένας εκ των δραστών και να τραυματιστούν άλλοι 8 άνθρωποι εκ των οποίων επτά αστυνομικοί.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνά ήδη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αν λειτούργησαν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης άμυνας τους ή υπάρχει ενδεχόμενο αστυνομικής βίας.

Τα σημεία του αυτοκινήτου που δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών, ίσως «φωτίσουν» από ποιο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού του λευκού κλεμμένου αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις