Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τον Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι αμετανόητος και επικίνδυνος»

Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τον Δη...

Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς

«Αμετανόητο και επικίνδυνο» χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη στην πρόταση της προς Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η εισαγγελέας, προτείνοντας την παραπομπή του σε δίκη για τέσσερις βιασμούς.

Η εισαγγελέας, στο σκεπτικό της, καταλήγει πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

«Σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει, ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων» αναφέρει μεταξύ άλλων η εισαγγελέας στην πρόταση της.

Η εισαγγελέας, εισηγείται την παραμονή του στις φυλακές για ακόμα έξι μήνες και πιο συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

«Ο Δημήτρης Λιγναδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 διορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή» αναφέρεται στην πρόταση από την εισαγγελέα.

 
 
Εξετάζοντας όλες τις καταγγελίες σε βάρος του, καταλήγει πως «με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το συμβόλαιο σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακρωτήρι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για:

βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010,
βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο,
βιασμό ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015, αλλά και
βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018.


O Δημήτρης Λιγνάδης κατέθεσε μηνύσεις εναντίον θυμάτων και μαρτύρων, τι λέει ο δικηγόρος τους
Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τρίπολης από τα τέλη Φεβρουαρίου, κατέθεσε μηνύσεις κατά των θυμάτων και των μαρτύρων.

O δικηγόρος των θυμάτων, Γιάννης Βλάχος, έκανε λόγο για τρομοκράτηση και επίδειξη επιθετικότητας.

«Η πλευρά του κ. Λιγνάδη, ασκώντας δικαιώματα που της παρέχει ο νόμος, έχει μηνύσει τα θύματα και όλους τους μάρτυρες. Η εξέλιξη αυτών των μηνύσεων, θα ξεκινήσει όταν τελειώσει η εκδίκαση των κατηγοριών κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι μηνύσεις αυτές δικονομικά δεν μπορούν να επηρεάσουν τη δίκη του κ. Λιγνάδη», δήλωσε ο κ. Βλάχος, δικηγόρος δύο εκ των θυμάτων του ηθοποιού.

«Η πλευρά Λιγνάδη υποστηρίζει πως όσα έχουν καταθέσει τα θύματα είναι ψευδή. Εάν ο κ. Λιγνάδης καταδικαστεί, αυτές οι μηνύσεις δεν έχουν καμία τύχη. Εάν αθωωθεί, τότε θα εξεταστεί εάν τα θύματα και οι μάρτυρες είχαν δόλο για να μηνύσουν τον κ. Λιγνάδη. Η διαδικασία αυτή σκοπεύει στην κατατρομοκράτηση των θυμάτων».

«Είναι δικαίωμά του να κάνει μηνύσεις, αλλά η υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη έχει επιδείξει μία απαράδεκτη επιθετικότητα στα θύματα, όταν προσπάθησε να τα κατασπηλώσει ηθικώς», κατέληξε ο κ. Βλάχος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις