Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άρειος Πάγος: Τι ισχύει για τους ανεμβολιάστους συλληφθέντες που αρνούνται self test

Άρειος Πάγος: Τι ισχύει για τους ανεμβολ...

Τι ξεκαθαρίζει

Δεν μπορούν να εξαναγκαστούν οι συλληφθέντες στο πλαίσιο του αυτοφώρου στη διενέργεια self test, όπως προβλέπει νέα ΚΥΑ, για να οδηγηθούν σε Εισαγγελέα ή Ανακριτή. 

Αυτό ξεκαθαρίζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασ. Πλιώτας με εγκύκλιό του προς τους Εισαγγελείς της χώρας. Αντιμετωπίζει όμως τις νομικές συνέπειες αυτής της πράξης του, όπως σημειώνει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός.


Ο κ. Πλιώτας, επισημαίνει ότι στους κατηγορούμενους αυτούς οι εισαγγελείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα λοιπά υγειονομικά μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, κ.λπ.

Ωστόσο, αν και ξεκαθαρίζει ότι οι κρατούμενοι για αδικήματα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα, που προσάγονται ενώπιον των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών, δεν μπορούν να εξαναγκαστούν να υποστούν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για COVID-19, υπογραμμίζει ότι πρέπει να ελεγχθούν για τέλεση ποινικών αδικημάτων όπως είναι η απείθεια ή η διάδοση μεταδοτικής ασθένειας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει ότι ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών στις περιπτώσεις των αυτόφωρων πλημμελημάτων, έχει τη δυνατότητα -λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα του εγκλήματος και την προσωπικότητα του δράστη- με τη συνδρομή των προϋποθέσεων του άρθρου 279 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να δώσει εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς και "να μην εφαρμοστεί η προβλεπόμενη για τα αυτόφωρα εγκλήματα διαδικασία".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις