Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανασχηματισμός: Θεοδωρικάκος στη θέση του Χρυσοχοΐδη και Πλεύρης στο υπουργείο Υγείας

Ανασχηματισμός: Θεοδωρικάκος στη θέση το...

Όλες οι αλλαγές

Ο ανασχηματισμός είναι γεγονός με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αφήνει εκτός κυβέρνησης το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον οποίο διαδέχεται στο Προστασίας του Πολίτη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στον απόηχο των πρόσφατων πυρκαγιών.

Εντυπωσιακή αλλαγή και στο υπουργείο Υγείας καθώς ο Βασίλης Κικίλιας μετακομίζει στο Τουρισμού (ο Χάρης Θεοχάρης μένει εκτός) και στη θέση του αναλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης, ένα πρόσωπο της σκληρής  σαμαρικής πτέρυγας. Εκτός και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης πρόκειται δηλαδή για πλήρες ξήλωμα της ηγεσίας του Υγείας, με εξωκοινοβουλευτική διάδοχο τη διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής του Σωτηρία Μίνα Γκαγκα, σε μία προσπάθεια να σηματοδοτηθεί ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι υπερκομματικό ζήτημα. δε

Η μεγάλη έκπληξη του ανασχηματισμού ήταν όμως ένας πρώην υπουργός του... ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν πρόκειται για κομματικό πρόσωπο: Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας με αρμοδιότητα και την πυροσβεστική υπηρεσία. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δηλαδή “σπάει” στα δύο ως μία δομική απόδοση ευθυνών και δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη ένα πρόσωπο που δεν είναι πολιτικός αλλά έχει συμμετάσχει σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και εδώ ο συμβολισμός είναι πως το θέμα ξεπερνά πολιτικές διαχωριστικές γραμμές.

Ο δε Νίκος Χαρδαλιάς, μετά και την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, αναλαμβάνει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια ο Σίμος Κεδίκογλου αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Πολιτικής με αρμοδιότητα την αλιευτική πολιτική.

Αλλαγές και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς στη θέση του Γιάννη Κεφαλογιάννη αναλαμβάνει υφυπουργός Μεταφορών ο Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης αναβαθμίζεται σε υφυπουργό. Ο Κώστας Καραμανλής παραμένει βεβαίως υπουργός.

Ανασχηματισμός των "ανοικτών μετώπων"

Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για ανασχηματισμό των «ανοικτών μετώπων». Έλεγαν ειδικότερα ότι ο ανασχηματισμός είναι προωθητικός και όχι τιμωρητικός και δεν απέδιδαν τις αλλαγές μόνο στις πρόσφατες φωτιές, αλλά όπως ανέφεραν “ο ανασχηματισμός αξιοποιεί την εμπειρία όχι μόνο την πρόσφατη αλλά και της τελευταίας διετίας συνολικά.”

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της λογικής ανέφεραν τις αλλαγές στα Υπουργεία Υγείας , Προστασίας του Πολίτη και στην Πολιτική προστασία, τα οποία όπως επισήμαιναν σήκωσαν τεράστιο βάρος τα προηγούμενα δύο χρόνια. Συνεπώς κυβερνητικές πυγές εκτιμούσαν ότι ο ανασχηματισμός θα δώσει νέα πνοή και είναι προσανατολισμένος στις προκλήσεις της επόμενης περιόδου.

Εξάλλου σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ανασχηματισμός δεν προκαλεί ασυνέχειες σε καθοριστικούς τομείς του κυβερνητικού έργου που αφορούν την ανάπτυξη, τις υποδομές, την απορρόφηση πόρων. Δείχνει επίσης “την προσήλωση και την υποστήριξη της κυβέρνησης σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που αφορούν το μέλλον της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία και την ασφάλιση των νέων ανθρώπων”. Και αυτό καθώς παραμένει τελικά η Νίκη Κεραμέως στο Παιδείας αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης στο Εργασίας.

Οι ίδιες πάντα κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι οι αλλαγές αποτυπώνουν το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ένα απολύτως θετικό έργο την τελευταία διετία, για αυτό και ο βασικός κορμός δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει. “Δεν υπάρχει λόγος να γίνουν αλλαγές για τις αλλαγές ή για επικοινωνιακούς λόγους. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις ότι οι κινήσεις του στον τομέα αυτό είναι καλά ζυγισμένες, σωστά προσανατολισμένες και πάντοτε σε συνάφεια με τις βασικές αρχές της διακυβέρνησης του”, τόνιζαν.

Ευάγγελος Αποστολάκης: Από υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός στο Πολιτικής Προστασίας

 

 πηγή news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις