Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο «Γολγοθάς» μιας νεαρής γυναίκας στα Γιάννενα

Ο «Γολγοθάς» μιας νεαρής γυναίκας στα Γιάννενα

Είχαν έλλειψη από γάζες και ανέβαλαν το χειρουργείο

Το δικό της «γολγοθά» για μια συνηθισμένη ιατρική εξέταση εξιστορεί στον «Πρωινό Λόγο» μια νεαρή γυναίκα από τα Γιάννενα. Οι καταγγελίες δυστυχώς είναι πλέον καθημερινές για τα δυο μεγάλα νοσοκομεία των Ιωαννίνων, όσο και αν θέλει κανείς να μιλήσει για μεμονωμένα περιστατικά, κάτι που αποδεικνύει αδυναμία στην παροχή ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης.
Από τη μια, τα ραντεβού για εξετάσεις κλείνονται μετά από μήνες, από την άλλη η ταλαιπωρία των ασθενών μεγαλώνει, αφού οι απεργίες των γιατρών αναβάλλουν τα προγραμματισμένα ραντεβού και τα μεταθέτουν για πολύ αργότερα. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η αναβολή των χειρουργείων και των ιατρικών εξετάσεων εξαιτίας έλλειψης υλικών, ακόμη και των πιο απλών, όπως γάζες, ευθύνη ασφαλώς που δεν φέρουν οι γιατροί, αλλά το Υπουργείο Υγείας.
Η ταλαιπωρία των ασθενών είναι μεγάλη, αφού πολλοί είναι αναγκασμένοι να κάνουν ολόκληρο ταξίδι προκειμένου να φτάσουν στα Γιάννενα και τα νοσοκομεία.
Προχθές, ασθενής που είχε ραντεβού σε ένα από τα νοσοκομεία για μια απλή γυναικολογική εξέταση, δεν τα κατάφερε να εξεταστεί αφού την έδιωξαν …λόγω έλλειψης υλικών!
Το ραντεβού είχε κλειστεί εδώ και μήνες, αναβλήθηκε όμως εξαιτίας της απεργίας των γιατρών και μετατέθηκε για αργότερα. Προχθές λοιπόν η γυναίκα πήγε για την εξέταση πρωί πρωί, όπως της υπέδειξαν.
Ο γιατρός τη διαβεβαίωσε πως θα την βάλει πρώτη στο χειρουργείο όπου και θα γίνονταν η συγκεκριμένη εξέταση, αφού το πρώτο ραντεβού είχε ήδη ακυρωθεί.
Τελικά κατέληξε να την καλέσει το μεσημέρι(!), όταν όμως μπήκε για την εξέταση ο γιατρός της ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να γίνει, αφού δεν είχαν υλικά.
Έκπληκτη άκουσε τη συνομιλία γιατρών και νοσοκόμων  που έκαναν λόγο για έλλειψη σε γάζες!
Εμβρόντητη η γυναίκα από όσα άκουσε και εμφανώς κουρασμένη και ταλαιπωρημένη από την πολύωρη αναμονή, αποχώρησε με νέο ραντεβού, για άλλη φορά.
Από άλλες γυναίκες πληροφορήθηκε ότι πολλές τις στέλνουν να αγοράσουν γάζες από το φαρμακείο και να επανέλθουν, για να κάνουν την εξέταση.
Αυτά τα περιστατικά όσα λίγα και να είναι, δεν παύουν να αμαυρώνουν την εικόνα των νοσοκομείων των Ιωαννίνων, που έχουν ιδιαίτερα καλό όνομα στο χώρο της Υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Οικονομίας της Υγείας Γιάννης  Κυριόπουλος, παρουσιάζοντας πριν από λίγες ημέρες το νέο «υγειονομικό χάρτη» της χώρας αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι είναι το πρώτο, ανάμεσα στα λίγα Πανεπιστημιακά, που λειτουργούν εξαιρετικά καλά.
Στις ελλείψεις που παρατηρούνται, ακόμη και σε απλά αναλώσιμα υλικά, έρχεται να προστεθεί και πάλι η άρνηση των προμηθευτών εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού, που ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε κλιμακωτή διακοπή παράδοσης στα νοσοκομεία της χώρας στο προσεχές διάστημα, λόγω της μη καταβολής των οφειλών του Δημοσίου από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις