Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ασημένιο Βραβείο για τους «Πυλώνες Αλληλεγγύης»

Ασημένιο Βραβείο για τους «Πυλώνες Αλληλεγγύης»

Στους «8» της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα αξιολογήθηκε η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, απονεμήθηκαν βραβεία και διακρίσεις στις ελληνικές εταιρείες που αξιολογήθηκαν για την κοινωνική τους ευθύνη με βάση τα διεθνή κριτήρια (Business in the Community) που εφαρμόζει το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI).

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. φέτος προβιβάστηκε από τη χάλκινη στην αργυρία κατηγορία, πράγμα που την κατατάσσει μεταξύ των 8 πρώτων από τις ελληνικές εταιρείες που αποδέχονται την αξιολόγηση και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους.

Εκτός από το αργυρό βραβείο, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου έλαβε και ειδική διάκριση για την αξιοσημείωτη πρόοδό της στα αξιολογούμενα πεδία εταιρικής ευθύνης κατά τη διάρκεια του 2010.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της αξιολόγησης, η μεγαλύτερη πρόοδος σημειώθηκε στο πεδίο της συνέργειας με την κοινωνία. Αυτό εξηγείται από την ίδρυση και λειτουργία, κατόπιν πρωτοβουλίας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» που συσπειρώνει 50 κοινωνικούς φορείς της Αχαϊας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Για το λόγο αυτό η διεύθυνση της εταιρείας θεώρησε δίκαιο να απονεμηθούν οι σημαντικές αυτές διακρίσεις στα χέρια των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας, που αξίζουν κάθε είδους βράβευση για το έργο τους κάτω από συνθήκες κρίσης.

Κατά την παρέμβασή του, ο Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, κ. Γιάννης Φρέρης, αναφέρθηκε στην προσήκουσα επιβράβευση των ενεργών πολιτών της περιφέρειας με τα εξής λόγια:

«Στους καιρούς κατά τους οποίους η κρίση μετριέται με οικονομικά και αξιακά μεγέθη, με το κράτος πρόνοιας  να αγκομαχά, επιλέξαμε να στηρίξουμε τους πολίτες που από το υστέρημα της τσέπης τους και το πλεόνασμα της ψυχής τους κουβαλάνε επάξια την κοινωνία στις πλάτες τους. Θεωρούμε πως η πρόοδος που ως σύνολο σημειώνουμε παλεύοντας στο πλευρό τους οφείλεται σε αυτούς, γι’ αυτό θεωρούμε ότι η όποια επιβράβευση τους ανήκει. Εναποθέτουμε τα βραβεία και τις ελπίδες μας στα χέρια τους και ακουμπάμε το βλέμμα μας επάνω τους κάθε φορά που αναρωτιώμαστε ποιοι από αυτούς που μας εκπροσωπούν αξίζουν την εμπιστοσύνη του συνόλου. Είναι οι θετικά δρώντες ενεργοί πολίτες που, σε αντιδιαστολή με αυτό που παραδοσιακά συμβαίνει κατά κόρο, παράγουν περισσότερο έργο από λόγο».

Μιλώντας σε ακροατήριο που περιλάμβανε και εργαζομένους στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», ο. Κ. Φρέρης επισήμανε ότι: «Αν και τα βραβεία ανήκουν στους θετικά δρώντες ενεργούς πολίτες, η εταιρεία έχει συνείδηση του γεγονότος ότι οφείλει την όποια πρόοδό της στο μόχθο των εργαζομένων της και τους αφιερώνει το δημόσιο έπαινο, αφού είναι αυτοί που εφαρμόζουν καθημερινά την πολιτική κοινωνικής ευθύνης, σε συνεχή επαφή με την πραγματική κοινωνία”.

Το αργυρό βραβείο και η ειδική διάκριση, απονεμήθηκαν στο όνομα των κοινωνικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαϊας, στα χέρια της κυρίας Μαρίας Καλαβρουζιώτου από το Σύλλογο Α.ΜΕ.Α. «Ηλιαχτίδα» του Αγρινίου και της κυρίας Χριστίνας Φραγκάκη από την Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» της Πάτρας.

 

H τελική κατάταξη των εταιρειών όπως προέκυψε από την αξιολόγηση:

o        Platinum:             Καμία εταιρία

o        Gold:                     Coca Cola, Diageo, ΟΤΕ, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Τράπεζα Πειραιώς

o        Silver:                    ΓΕΦΥΡΑ, Piscines Ideales, ΕΛΠΕ, Εθνική Τράπεζα

o        Bronze:                  Aldemar, Alpha Bank, Genesis, Jet Oil, Novartis, Regency, Κωτσόβολος, ΟΠΑΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις