Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Μηδενικές οι κρατήσεις στην Πάτρα

Μηδενικές οι κρατήσεις στην Πάτρα

Χριστακόπουλος Θάνος

Τουλάχιστον πέντε ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά- Μιλάει ο πρόεδρος ξενοδόχων Πάτρας Η. Μεντζελόπουλος

TOURISM RESTART
/

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για το υπόλοιπο του φετινού καλοκαιριού ως προς τα ξενοδοχεία της Πάτρας καθώς, κατά πώς φαίνεται, η αβεβαιότητα που επικρατεί μέχρι ώρας στο επίπεδο της πανδημίας, θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αν σε αυτά προστεθεί και το γεγονός ότι είναι άγνωστο ακόμα πως θα συμπεριφερθούν οι Έλληνες, εάν δηλαδή θα κάνουν φέτος διακοπές ή λόγω οικονομικών προβλημάτων και φόβου, θα αποφύγουν τις εξορμήσεις, αντιλαμβάνεται κανείς το γκρίζο σκηνικό που διαμορφώνεται. Αυτή η εικόνα όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας, Ηλίας Μεντζελόπουλος, αντικατροπτίζεται πλήρως στις σχεδόν μηδενικές κρατήσεις που υπάρχουν από Έλληνες και ξένους.
Μάλιστα ακόμα και για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που παραδοσιακά η Έλληνες επέλεγαν να ξεφύγουν για λίγο από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, τα πράγματα ήταν χλωμά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μεντζελόπουλος. Κρατήσεις δεν υπήρξαν ούτε για αυτό το τριήμερο με αποτέλεσμα ακόμα, τουλάχιστον πέντε ξενοδοχεία της Πάτρας να παραμένουν κλειστά.

Όλα είναι στον αέρα ...άλλοι συνάδελφοι δεν έχουν ανοίξει ακόμα, ενώ κάποιοι έχουν μεγάλο μέρος του προσωπικού σε αναστολή καθώς δεν βγαίνουν τα έξοδά τους

«Όλα είναι στον αέρα, υπάρχει έντονος προβληματισμός γι’ αυτό και άλλοι συνάδελφοι δεν έχουν ανοίξει ακόμα, ενώ άλλοι έχουν μεγάλο μέρος του προσωπικού σε αναστολή καθώς δεν βγαίνουν τα έξοδά τους», επισημαίνει ο κ. Μεντζελόπουλος. Ο ίδιος θεωρεί ότι ακόμα και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι αμφίβολο εάν θα βοηθήσει ουσιαστικά και φέτος, με δεδομένο ότι και πέρυσι μόλις ένας στους τρεις δικαιούχους το αξιοποίησε.

«Οι δικαιούχοι είναι κυρίως συμπολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα, που είτε είναι σε αναστολή εργασίας, είτε έκαναν λίγα μεροκάματα μέσα στο έτος. Αυτοί οι άνθρωποι σκέφτονται να δώσουν ακόμα και τα 10 ευρώ της συμμετοχής τους. Έχουν άλλα προβλήματα να λύσουν για τις οικογένειές τους, το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται είναι οι διακοπές», υποστηρίζει ο κ. Μεντζελόπουλος.

Ως προς το ευρύτερο σκηνικό όσο η χώρα μας παραμένει στο κόκκινο αναφορικά με την πανδημία από σημαντικούς της «πελάτες», όπως η Αγγλία, τα πράγματα παραμένουν δύσκολα.
Επίσης κράτη όπως η Γερμανία, η Τσεχία, η Ρωσία κ.α.. που έχουν ως προορισμό τους την περιοχή μας, επιλέγουν να τονώσουν τον δικό τους, εσωτερικό, τουρισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα μας και την Πάτρα. «Φοβάμαι ότι τελικά το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι τίποτα καλύτερο από το περσινό, μην είναι και χειρότερο», καταλήγει ο κ. Μεντζελόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr