Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρδίτσα: "Φέρετρα με νεκρούς βγήκαν στους δρόμους!"

Καρδίτσα: "Φέρετρα με νεκρούς βγήκα...

Τι αναφέρει κάτοικος

Μέχρι και φέρετρα με νεκρούς βγήκαν στους δρόμους της Καρδίτσας, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου.  Νεκροί από το κοιμητήριο του χωριού Φυλακτή στην Καρδίτσα, έξω από την λίμνη Πλαστήρα, έχουν βγει στους δρόμους εξαιτίας της καταστροφικής μανίας της κακοκαιρίας, που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσουν τάφοι.

Όπως καταγγέλλει στο newsit.gr κάτοικος της Καρδίτσας, στο δρόμο βρέθηκαν και αναγνωρίστηκαν οι σοροί τεσσάρων γυναικών που είχαν πεθάνει πρόσφατα:

“Έχουν σπάσει τάφοι στο νεκροταφείο Φυλακτής στη Λίμνη Πλαστήρα και έχουν βγει οι νεκροί στο δρόμο. Μια ξαδέλφη μου είδε φέρετρα, κόκαλα, να πηγαίνουν από δω και από εκεί. Πρόσφατα είχαν πεθάνει 4 γυναίκες και τις αναγνώρισαν και κανένας δεν κάνει τίποτα”.

Στην Καρδίτσα δεν έχει αποκατασταθεί παντού το ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ ανάπηροι γέροι προσπαθούν να σωθούν. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη γέφυρα του “Μπολάνου” στο Μουζάκι γιατί εκεί πέρα από την αγνοουμένη που παρακαλάω τον Θεό να βρεθεί, δεν πλημμύρισαν σπίτια. Η πόλη της Καρδίτσας κλαίει. Η πόλη έχει αποκλειστεί δεν υπάρχει τίποτα ούτε φαρμακεία. Ποτάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες. Οι γύφτοι κυκλοφορούν στου δρόμους και κλέβουν από παντού. Έχουν γκρεμιστεί σπίτια έχουν εξαφανιστεί οι δρόμοι”.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθούμε

“Ένας δικός μου άνθρωπος έχασε από την κακοκαιρία 150 μοσχάρια, 600 πρόβατα τα οποία πνίγηκαν όλα. Δείχνουν συνέχεια την γέφυρα στο Μουζάκι που κόπηκε στα δυο, εδώ γιατί δεν δείχνουν το ποτάμι που έσπασε και έπνιξε την πόλη. Τέσσερα μέτρα είναι το νερό μέσα στο σπίτι μου. Μαζί με την έγκυο νύφη μου και τα δυο μωρά μας, κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθούμε. Οι άνθρωποι κλαίνε δεν υπάρχει τίποτα αχρηστεύτηκαν περιουσίες. Έχει ήλιο αυτή την στιγμή αλλά που να απορροφηθεί αυτό το νερό, αφού τα ποτάμια τρέχουν ακόμα.

Φόβοι για περισσότερους νεκρούς
“Η πόλη αυτή την στιγμή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Φοβάμαι πως η λίστα με τους νεκρούς ίσως μεγαλώσει γιατί δεν έχουν ανοιχτεί όλα τα σπίτια. Είναι τόσοι ηλικιωμένοι που δεν έχουν κάποιον να τους αναζητήσει, που είναι όλοι αυτοί; Δεν ξέρω τι να πω είμαστε σε απόγνωση”.

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις