Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Γεμίσαμε" χωματερές στην Ελλάδα

"Γεμίσαμε" χωματερές στην Ελλάδα

Έρευνα της Eurostat κατατάσσει τη χώρα στην 9η θέση

Στις χωματερές καταλήγουν τα 8/10 των αστικών απορριμμάτων που παράγονται στη χώρα μας, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη. Κάθε κάτοικος της Ελλάδας παράγει 478 κιλά απορριμμάτων, διαπιστώνει η Eurostat για το 2009.

Η Βουλγαρία είναι η πρωταθλήτρια όσον αφορά τη χρήση χωματερών, καθώς δεν υπάρχουν άλλες μέθοδοι διαχείρισης απορριμμάτων στη συγκεκριμένη χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 9η θέση της κατάταξης με το ποσοστό απορριμμάτων που καταλήγει στις χωματερές να φτάνει στο 82%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι μόλις 38%.

Στην ανακύκλωση απορριμμάτων η Eurostat διαπιστώνει πως η Ελλάδα υπολείπεται 7 μονάδων του ευρωπαϊκού μέσου όρου που ανέρχεται στο 24%. Η Γερμανία είναι η χώρα με την εντατικότερη χρήση των συστημάτων ανακύκλωσης, τα οποία διαχειρίζονται το 48% των αστικών απορριμμάτων.

Σουηδία και Δανία είναι οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά καύσης των σκουπιδιών σε ειδικές μονάδες (49 και 48% αντίστοιχα), ενώ ακολουθεί η Ολλανδία με 39%. Η Ελλάδα είναι μία από τις 6 χώρες (οι υπόλοιπες είναι η Κύπρος, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία) όπου δεν χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη μέθοδος, ενώ σε επίπεδο Ε.Ε. σε μονάδες καύσης καταλήγει το 1/5 των σκουπιδιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις