Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: "Μάστιγα" τα αλλεπάλληλα λουκέτα

Ηλεία: "Μάστιγα" τα αλλεπάλληλα λουκέτα

75 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο στον Πύργο μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2011

Σε «μάστιγα» τείνει να εξελιχθεί το φαινόμενο των «λουκέτων» στα εμπορικά καταστήματα της Ηλείας λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες με κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους από τις αρχές του 2010.

 

Από την περσινή κιόλας χρονιά, πάνω από πεντακόσιες επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά σε ολόκληρη την Ηλεία με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά περιπτώσεις συνταξιοδότησης των ιδιοκτητών, οι οποίοι θέλησαν να προλάβουν την καταστροφή με δεδομένο την κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους. Ωστόσο όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Αθανάσιος Σκορδαλής και με βάση στοιχεία του 2010, παρατηρείται ότι οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν έναρξη λειτουργίας, ανήλθαν στις 588 έναντι 543 την αντίστοιχη χρονιά που δήλωσαν διακοπή.

Ο αριθμός των συγκεκριμένων ενάρξεων από την άλλη, δεν συνιστά αποκλειστικά λειτουργία εμπορικών καταστημάτων αλλά γραφείων ή επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, κάτι που αποδεικνύει την δεινή οικονομική θέση της πλειοψηφίας του εμπορικού κόσμου.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σκορδαλή, στον αριθμό των 588 επιχειρήσεων, πάνω από τις μισές αφορούν παροχή υπηρεσιών ή υγειονομικού ενδιαφέροντος (κομμωτήρια, δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, καφέ, εστιατόρια κ.α.) παρά καταστήματα του εμπορίου.

Από 1η Ιανουαρίου μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Αθανάσιος Σκορδαλής, έκαναν διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας 75 επιχειρήσεις και έναρξη 78, σε ολόκληρο το νομό Ηλείας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις