Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ισραήλ κατά Μπέρνι Σάντερς: Είναι ψεύτης, τρελός ή και τα δύο

Ισραήλ κατά Μπέρνι Σάντερς: Είναι ψεύτης...

Τα πυρά του ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ δέχεται ο γερουσιαστής και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη καταφέρθηκε σήμερα εναντίον του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ενόψει των προεδρικών εκλογών, Μπέρνι Σάντερς, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη, τρελό ή και τα δύο», κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του φιλοισραηλινού λόμπι AIPAC στην Ουάσιγκτον.

«Δεν θέλουμε τον Σάντερς (στο συνέδριο) του AIPAC. Δεν τον θέλουμε στο Ισραήλ» είπε ο Ντάνι Ντάνον, μέλος του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπέρνι Σάντερς είχε επικρίνει το ετήσιο συνέδριο του AIPAC, επισημαίνοντας ότι προσφέρει μια πλατφόρμα στους «ηγέτες που διακινούν τον δογματισμό και αντιτίθενται στον σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».

Ο Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε, επίσης, τις επικρίσεις του γερουσιαστή του Βερμόντ σε βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο ο Μπέρνι Σάντερς χαρακτήρισε «αντιδραστικό ρατσιστή».

«Οποιοσδήποτε λέει ότι ο πρωθυπουργός μας είναι ρατσιστής είναι ένας ψεύτης και ένας αδαής τρελός, ή και τα δύο», είπε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη.

Για τον Χάουαρντ Κοχρ, τον γενικό διευθυντή του AIPAC, η προνομιούχα σχέση μεταξύ του Ισράηλ και των ΗΠΑ «απειλείται να ανατραπεί όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν».

«Ένα ολοένα και πιο μεγάλο και πολύ ενεργό τμήμα του εκλογικό σώματος (στις ΗΠΑ) απορρίπτει θεμελιωδώς την αξία μιας συμμαχίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ» υπογράμμισε.

Ο Μπέρνι Σάντερς, που θα γινόταν ο πρώτος εβραίος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ εφόσον εκλεγόταν τον Νοέμβριο, έχει συχνά διατυπώσει τη στήριξή του στο Ισραήλ, εκφράζοντας ανησυχία για την ριζοσπαστικοποίηση της χώρας υπό την εξουσία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο λαός του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζει εν ειρήνη και ασφάλεια» έγραψε σε ένα tweet με το οποίο ανακοίνωνε ότι δεν θα παραστεί στο συνέδριο του AIPAC. «Ο παλαιστινιακός λαός επίσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις