Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Χωρίς ακτινολογικό το νοσοκομείο του Αιγίου για το επόμενο διάστημα - Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις

Χωρίς ακτινολογικό το νοσοκομείο του Αιγ...

Η απόφαση του νοσοκομείου

"Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών της Αιγιαλείας για την αποφυγή παρερμηνειών, όπως αναφέρει η Διοικήτριας του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου Παναγούλα Μαμμή κοινοποιεί την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου που αφορά την αντιμετώπιση ανεπαρκούς στελέχωσης εφημέρευσης του Ακτινολογικού Τμήματος για πλήρη μηνιαία κάλυψη, που αποφάσισε:

1.     Να ασκηθεί πίεση στην 6η Υ.ΠΕ για την ολοκλήρωση της θέσης Ακτινολόγου που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των κρίσεων καθώς και να προωθηθεί άμεσα η επόμενη για προκήρυξη θέση που βρίσκεται στο Υπουργείο

2.     Να ενισχυθεί η εφημέρευση με την συμμετοχή ακτινολόγου από όμορο Νοσοκομείο

(έχει ήδη δρομολογηθεί)

3.     Να ενημερωθούν τα όμορα εφημερεύοντα Νοσοκομεία ώστε να υπάρχει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ασθενών που θα μεταφέρονται από το Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου για  Ακτινοδιάγνωση.

4.     Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2315/19-06-2018 αρθ. 18 «Αδυναμία εκτέλεσης – θεραπευτικής πράξης ή εξέτασης κατά την διάρκεια νοσηλείας» και την υπάρχουσα πρακτική, με γνώμονα την ταχεία και ασφαλή εξυπηρέτηση του ασθενούς, να υπάρχει η δυνατότητα να  μεταφέρεται ο ασθενής στην πλησιέστερη ιδιωτική δομή, με όλους τους κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με την κρίση του εφημερεύοντος ιατρού και της κλινικής

 

Για τις παραπάνω αποφάσεις λάβαμε υπόψιν τα εξής:

1)     Η μεταφορά των ασθενών σε εφημερεύον νοσοκομείο των Πατρών είναι μία ταλαιπωρία περίπου τριών ωρών μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία π.χ. εκτέλεση και διάγνωση αξονικής τομογραφίας, ενώ ταυτόχρονα το νοσοκομείο σ’ αυτό το χρονικό διάστημα στερείται της παρουσίας του γιατρού που συνοδεύει τον ασθενή όπως συχνά απαιτείται.

2)     Η διενέργεια αξονικής τομογραφίας για τους ασφαλισμένους, κατά την εφημέρευση, όπως συμβαίνει συνήθως εξυπηρετείται από ιδιωτικό φορέα.

Στο συγκεκριμένο διάστημα θα εξυπηρετούνται και οι ανασφάλιστοι και το κόστος θα βαρύνει το νοσοκομείο (μιλάμε για 8-10 μέρες το μήνα σε σύνολο τριών μηνών)

3)     Οι ασθενείς δεν θα ταλαιπωρούνται  γιατί η μεταφορά τους θα γίνεται από το ΕΚΑΒ όπως  από το νόμο προβλέπεται.

4)     Η επιλογή για την διεξαγωγή υπερήχων ή αξονικής προς τον ιδιωτικό φορέα θα είναι απόφαση αποκλειστικά του εφημερεύοντα και της κλινικής και θα βασίζεται μόνο σε ιατρικά κριτήρια.

Να τονιστεί ότι η απόφαση αποβλέπει στο να μην διακοπεί η 24ωρη εφημέρευση του Νοσοκομείου που εξυπηρετεί καθημερινά πλήθος πολιτών της Αιγιαλείας, αλλά προσωρινά και μέχρι την κάλυψη των εφημεριών,  να εξασφαλιστεί  η ταχεία και ασφαλής διαχείριση των ασθενών καθώς και η διευκόλυνση του έργου των γιατρών ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being