Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε λίγη ώρα η πορεία μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της Πάτρας

Σε λίγη ώρα η πορεία μαθητών και εκπαιδε...

Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στη σκιά των χθεσινών βανδαλισμών

Πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι, οι μαθητές των σχολείων της Πάτρας, μαζί με εκπαιδευτικούς, συνδικαλιστές και άλλους φορείς της πόλης, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Στο μεταξύ, πέντε σχολές του Πανεπιστημίου της Πάτρας, τελούν ήδη υπό κατάληψη, ενώ τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας, εξήγγειλε για σήμερα η ΟΛΜΕ.
Χθες, νεαροί κουκουλοφόροι που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία φοιτητών, μαθητών και αντιεξουσιαστών, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, σε 13 υποκαταστήματα τραπεζών, ένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, τρία υποκαταστήματα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και στην είσοδο του Δημαρχείου της Πάτρας.
Επίσης, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, καθώς και σε τηλεφωνικούς θαλάμους.
Στην πλατεία Τριών Συμμάχων, η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να εμποδίσει το καταστροφικό έργο των νεαρών.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, συνελήφθησαν 52 άτομα, για τρία από τα οποία σχηματίσθηκε δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθερα.
Ενόψει των εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που θα συνεχισθούν και σήμερα, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αποτρέψει την επανάληψη επεισοδίων και βανδαλισμών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις