Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

AΦΜ από το ...μαιευτήριο εξετάζει η κυβέρνηση

AΦΜ από το ...μαιευτήριο εξετάζει η κυβέρνηση

Στόχος η μείωση της γραφειοκρατίας μέσω της σύνδεσης ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και Αριθμού Αστυνομικής Ταυτότητας

Χορήγηση ΑΦΜ από το μαιευτήριο προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, όλοι οι ανήλικοι οι οποίοι δεν διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου θα τον αποκτήσουν μέσω των φορολογικών δηλώσεων του 2020. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής”, στο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπεται επίσης η σύνδεση του ΑΦΜ με τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό της νέας αστυνομικής ταυτότητας. Όλα όμως τα παραπάνω οδηγούν στην ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης των πολιτών με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, καθώς θα γίνονται ηλεκτρονικά πολλές διαδικασίες που σήμερα απαιτούν την παρουσία του πολίτη σε δημόσιες υπηρεσίες.

Το θέμα επιβεβαίωσε κι ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν σκέψεις για έναν αριθμό που θα συνδέει το ΑΦΜ με το ΑΜΚΑ, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας.


«Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ούτε το όνομα του αριθμού, δε θα είναι ΑΦΜ, δεν εννοούμε μόνο αριθμό φορολογικού ενδιαφέροντος, άλλα για την παροχή συνολικά υπηρεσιών σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος. Φυσικά Δεν θα αντικαταστήσει τον αριθμό της ταυτότητας,  γιατί αυτός είναι ο αριθμός του πιστοποιητικού, απλώς θα  χρησιμοποιείται αντί της ταυτότητας σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με το κράτος» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις