Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Χάρης Ζανίδης: H γνώριμη και αγαπημένη φωνή των ερτζιανών της Πάτρας

Χάρης Ζανίδης: H γνώριμη και αγαπημένη φ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μιλά στο thebest.gr για τη μουσική και τον μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου

Δίσκοι, κονσόλες, μικρόφωνα. Τα fm γεμίζουν με τις μουσικές επιλογές του και το ταξίδι αυτό κρατά δεκαετίες. Με φωνή γνώριμη και γοητευτική ο Χάρης Ζανίδης μας κρατά ραδιοφωνική συντροφιά για περισσότερα από 30 χρόνια. Από το κανάλι 11 στην Αρόη το 1988 μέχρι  σήμερα και τον Kiss FM (κάθε Σαββατοκύριακο από τις 6 ως τις 8 το απόγευμα), εξακολουθεί να έχει το ίδιο μεράκι και πάθος για το ραδιόφωνο και να επιλέγει μουσική για όλους εκείνους που αισθάνονται ότι η μουσική ήταν, είναι και παραμένει η ζωή τους. 

Mαζί, κάνουμε ένα flashback και σταματάμε στους σημαντικότερους σταθμούς, με τον Χάρη να μας μεταφέρει στον «μαγικό» κόσμο του ραδιοφώνου και στην εποχή που κάναμε αφιερώσεις …Η τεχνολογία είχε φτάσει μέχρι τη σταθερή τηλεφωνία και το ραδιόφωνο ήταν ένας τρόπος να στείλεις το «μήνυμα».

 

Με καταγωγή από τη Σμύρνη μεγάλωσε στα προσφυγικά. Έφηβος ακόμα , εκεί στη γειτονιά, έδινε δίσκους του στα παιδιά που λειτουργούσαν έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Το 1988 βρίσκομαι με έναν αγαπημένο συμμαθητή, τον Τάκη Βαβαρούτα, στο Κανάλι 11. Με παίρνει τότε για να παρουσιάζω τα Σαββατοκύριακα μαζί τους, τις νέες παραγωγές σε ροκ και ποπ μουσική. Στην πορεία με παίρνει ένας φίλος και μου μιλά για τον Τάκη Βλαχάκη, ο οποίος είναι σημείο αναφοράς για την παρέα που είμαστε εκεί και η οποία κρατά ακόμα. Το καλύτερο λοιπόν κομμάτι μου είναι αυτό, στο Studio 20. Στην πορεία ήμουν και ηχολήπτης , πριν σταματήσω για μία από τις κύριες δουλειές μου».

Το 1991 συνεχίζει στο  ραδιόφωνο του Super B και στο τέλος της χρονιάς μετακομίζει στον ραδιοφωνικό αέρα του max fm, όταν άνοιξε. «Εκεί ήταν το δεύτερο καλό κομμάτι. Μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν καλή η παρέα και μπορώ να σου πω ότι ήταν το πιο επαγγελματικό ραδιόφωνο που υπήρξε ποτέ στην Πάτρα. Αυτή η ιστορία συνεχίστηκε ως το 1996». Περνά από τον Μουσικό Δίαυλο και ακολουθoύν ο Relax Fm ως το 2005 και εν συνεχεία ο Πολιτεία Fm μέχρι το 2007.  Το 2010 ξεκινά στον Galaxy στον οποίο μένει για ένα χρόνο. Μετά από αυτό το κενό επιστρέφει πέρυσι στον Kiss Fm.

« Βρήκα φίλους με τους οποίους ραδιοφωνικά γνωρίζομαι από 15 ως 25 χρόνια».

από το STUDIO του Max Fm

από το STUDIO του Max Fm

Πώς ήταν τότε

«Τότε ο κόσμος είχε γαντζωθεί πάνω σου και σε θεοποιούσε. Κάποιους μας γοήτευε, αλλά όχι στο σημείο να μας πάρει τα μυαλό. Δεν ήμουν αιθεροβάμων, αλλά μας άρεσε πάρα πολύ, ήταν η καλύτερη εποχή του ραδιοφώνου και για έναν ακόμα λόγο. Ήταν πολύ παρεΐστικο. Κάποιοι κρατάμε σχέσεις από τότε. Χτίστηκαν φιλίες οι οποίες προχώρησαν μέσα στα χρόνια. Μετά για κάποιους έγινε επάγγελμα. Εγώ και πολλοί άλλοι το έκανα πάντα ερασιτεχνικά. Και δεν είχαμε ανταγωνισμό μεταξύ μας. Μας άρεσε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Άφηνα πχ  μέρος της δισκοθήκης μου σε σταθμούς για να τη χρησιμοποιούν και άλλοι. Ακόμα και στα πρώτα χρόνια όπου υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των ραδιοφώνων, αυτή ήταν μέχρι ένα ορισμένο σημείο και τα περιστατικά που υπήρξαν ήταν μεμονωμένα».

Ο Γιάννης Πετρίδης

 «Μεγάλωσα με τις εκπομπές του Γιάννη Πετρίδη και εκεί  πρωτάκουσα κάποια κομμάτια που έχουν μείνει για μένα ως σημείο αναφοράς. Πχ εκεί άκουσα πρώτη φορά κομμάτι των Pink Floyd, Peter Frampton,  το Hotel California . H μουσική είναι σημείο αναφοράς στη ζωή μου και τρόπος ζωής. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά, πιο τεχνοκρατικά αλλά η εξέλιξη έχει και τα καλά και τα κακά της, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Εγώ που δεν είμαι καθόλου της τεχνολογίας, τώρα που επανήλθα, χρειάστηκα χρόνο για να συνηθίσω».

Κάθε τραγούδι και μια ανάμνηση

Η μουσική έχει κεντρικό ρόλο στη ζωή του και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. «Αν πάψει να μου αρέσει η μουσική και το ραδιόφωνο σημαίνει ότι θα έχω μεγαλώσει πάρα πάρα πολύ».  Ο Χάρης περισσότερο από τον καθένα μας έχει συνδέσει συγκεκριμένα κομμάτια με στιγμές της ζωής του.

«Θυμάμαι  ότι πχ το Εverybody wants to rule the world, από τους Τears for Fears   και άλλα, τα άκουγα στην Κω, όταν έκανα σκοπιά και απέναντι έβλεπα το Μπόντρουμ. Επίσης, όταν είμαι σε φάση που θέλω να χαλαρώσω  παίρνω το αυτοκίνητο, βάζω μουσική και οδηγώ παραλιακά και όπου με πάει. Λατρεύω τη θάλασσα και λατρεμένη μου περιοχή είναι τα Βραχνέικα. Όνειρό μου είναι να μείνω κάποτε εκεί. Ο αγαπημένος μου προορισμός και το ωραιότερο νησί για μένα είναι η Μύλος και μετά τα Κουφονήσια και οι Παξοί. Στην Κω θα μου άρεσε να ζήσω, έχω πολλές αναμνήσεις από εκεί».

Αγαπημένος του καλλιτέχνης ο David Bοwie και αγαπημένο τραγούδι το How deep is your love (Bee Gees). «Το ξέρουν και οι φίλοι μου που κάναμε ραδιόφωνο. Μπορεί να είναι λίγο γλυκανάλατο, αλλά αυτό είναι το αγαπημένο μου».

Πάρτι του "RELAX FM" το 2002 στη Ζάκυνθο.  Φίλιππος Καταπόδης Πολύβιος Ψηνας Νίκος Σκαρλίγκος Άγγελος Πλαστήρας, Λίνα Ιντζεγιάννη Άκης Βαβαρούτας, Χάρης Ζανίδης

Ζάκυνθος, Relax FM, Φίλιππος Καταπόδης, Στέλιος Αποστολόπουλος, Άγγελος Πλαστήρας Χάρης Ζανίδης, Λίλα Μιαούλη

 

Τι σε ενοχλεί;

«Με  την κρίση κάναμε ξεκαθάρισμα και αυτοί που δεν ήταν πραγματικοί φίλοι μας φάνηκαν. Ό,τι χειρότερο είναι ο ευεργετηθέντας αχάριστος. Με ενοχλεί πολύ να σε πουλήσει φίλος».

 

Aγαπάς…

«Την οικογένεια και τους πραγματικούς φίλους».

 

Φοβάσαι…

 

«Λίγο πολύ πιστεύω πως όλοι μας φοβόμαστε τη μοναξιά. Και το χειρότερο είναι να έχεις κόσμο γύρω σου αλλά να είσαι μόνος σου».

 

Relax FM 2003

Χάρης Ζανίδης, Στέλιος Αποστολόπουλος, Λίνα Ιντζεγιάννη, Νίκος Γιατράκος, Φίλιππος Καταπόδης, Πολύβιος Ψηνας, Άγγελος Πλαστήρας, Κώστας Μπουρδόπουλος Άκης Βαβαρούτας, Νίκος Σκαρλίγκος

2005 Πολιτεία FM

Στέλιος Αποστολόπουλος, Νατάσσα Τραγουστή, Άγγελος Πλαστήρας, Νίκος Γιατράκος Γιώργος Τόγιας, Γιώργος Πλης, Νεκταρία Ντούκα, Χάρης Ζανίδης, Νάσος Νασόπουλος, Κώστας Κούτρας

Από την περσινή συγκέντρωση του STUDIO 20

Ν. Γιαννόπουλος , Θάνος Παπάκος, Χάρης Ζανίδης, Χρήστος Τσίχλας, Δημήτρης Μαργώνης, Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος, Τάκης Βλαχάκης, Ελένη Ρηγοπούλου, Γιώργος Ορφανός, Δ. Νταφογιάννης, Αλέξης Γκλαβάς, και Κώστας Μπιρμπίλης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight