Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ατιμώρητη η δολοφονία του Θανάση Λαζανά έξι χρόνια μετά! Αθώος ο Αφγανός

Ατιμώρητη η δολοφονία του Θανάση Λαζανά ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η απόφαση του δικαστηρίου

Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο της Πάτρας ο Αφγανός που αντιμετώπισε την κατηγορία της  ανθρωποκτονίας του 30χρονου Θανάση Λαζανά  στις Ιτιές, στην οδό Σουνίου, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής -Πατραϊκής, τον Μάιο του 2012.

Η αθώωση του κατηγορούμενου

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Αφγανό καθώς όπως έδειξε το dna το αίμα που βρέθηκε στην μπλούζα του δεν ήταν του θύματος ενώ δεν μπόρεσε και να εξακριβωθεί εάν ο κατηγορούμενος ήταν εκείνος που έδωσε το μοιραίο χτύπημα στο θύμα.

Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε το πανελλήνιο

Η άγρια δολοφονία του 30χρονου ύστερα από αστυνομικές έρευνες η υπόθεση εξιχνιάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι τρεις Αφγανοί, εκ των οποίων οι δυο ήταν ηλικίας 17 χρονών, ενώ για τον τρίτο δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία.

Μετά από άγρια συμπλοκή που είχε με τρεις Αφγανούς, οι οποίοι τον μαχαίρωσαν έξι τουλάχιστον φορές, το θύμα υπέκυψε στα τραύματα του, στο νοσοκομείο του Ρίου όπου είχε μεταφερθεί.

Από την Αστυνομία είχε ανακοινωθεί τότε ότι δράστες του άγριου εγκλήματος, που έχει συγκλονίσει την Πάτρα, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν τρεις Αφγανοί μετανάστες, εκ των συνελήφθη ο ένας ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι 17 χρονών και που κάθισε στο εδώλιο ενώ αναζητούνται -μέχρι σήμερα- άλλοι δυο συνεργοί του.

Τότε είχε ομολογήσει την εμπλοκή του, ότι ήταν δηλαδή στην παρέα των τριών Αφγανών, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε το θύμα.

Ο Αφγανός λόγω της ηλικίας του είχε μεταφερθεί σε Ίδρυμα κράτησης Νέων στο Βόλο από το οποίο διέφυγε ύστερα από έξι μήνες. Στη συνέχεια γύρισε στο Αφγανιστάν και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών ερήμην του. Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα, συνελήφθη κι έμεινε φυλακισμένος μέχρι το δικαστήριο που τον αθώωσε μετά από έφεση που άσκησε.

Η αρχή του μοιραίου καβγά

Όλα άρχισαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, από μια λογομαχία για τον σκύλο του θύματος. Οι τρεις Αφγανοί ενώ περνούσαν έξω από το σπίτι του 30χρονου διαπληκτίστηκαν μαζί του επειδή τους ενόχλησε ο σκύλος του θύματος. Τότε οι δράστες στράφηκαν εναντίον του και τον σκότωσαν με απανωτές μαχαιριές.

Η αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής

Μετά τη δολοφονία ανάστατοι οι κάτοικοι στην περιοχή των Ιτεών που αισθάνονται αγανάκτηση και ανασφάλεια από την έντονη παρουσία μεταναστών στην περιοχή τους πραγματοποιούσαν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες. Επί σειρά ημερών οι κάτοικοι των Ιτεών, με πρωτεργάτες τους διοικούντες τον τοπικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο, προέβαιναν σε συμβολικό αποκλεισμό της Ακτής Δυμαίων, απαιτώντας τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού. Δεν έλειψαν και τα βίαια επεισόδια. 

Πέρα από αυτό κάποιοι είχαν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν τη δολοφονία πολιτικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις