Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Χρήστος Κωστακόπουλος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Αιτωλοακαρνανία με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και μιλάει στο thebest.gr

Ο Χρήστος Κωστακόπουλος είναι υποψήφιος ...

Με την «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» (Αιτωλοακαρνανία)

Με μακροχρόνια ενασχόληση με τα κοινά, αλλά και σημαντική επαγγελματική διαδρομή, κυρίως στον ξενοδοχειακό χώρο, ο Χρήστος Κωστακόπουλος είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και την «Δυτική Ελλάδα Μπροστά». Γεννήθηκε στην Κοκκινόβρυση Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας το 1969 και κατοικεί πολλά χρόνια στο Αγρίνιο. Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Συντήλα και έχουν δύο παιδιά την Σταυρούλα και τον Ορέστη. Απασχολούται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1992 σε διάφορους τομείς με βασικό τον ξενοδοχειακό. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας από το 2006 έως σήμερα. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2017 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αιτ/νίας.

Από το 2002 – 2018 διατέλεσε:

Γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης Θέρμου, Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας,

Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

 

Πώς προέκυψε η απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά και συγκεκριμένα με την αυτοδιοίκηση;

Ασχολούμαι με τα κοινά από νεαρή ηλικία. Ξεκίνησα την ενασχόλησή μου ως κομματικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπήρξα εκλεγμένος σε διάφορα κομματικά όργανα για πάρα πολλά χρόνια. Αναλυτικά: Γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης Θέρμου, Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα υπήρξα πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας από το 2004 μέχρι και σήμερα. Τέλος το 2018 εκλέχτηκα μέλος του ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Άρα, όπως αντιλαμβάνεστε είμαι άνθρωπος ο οποίος ασχολείται συνεχώς με τα κοινά. Όσον αφορά την αυτοδιοίκηση ήταν κάτι που τα τελευταία χρόνια είχα στο μυαλό μου κυρίως για τον σημαντικότατο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Περιφέρεια και η πληθώρα των αρμοδιοτήτων και πρωτοβουλιών τις οποίες μπορεί να αναλάβει.  

«Θα ήθελα η επόμενη Περιφερειακή Αρχή να αντιμετωπίσει όλες τις περιφερειακές ενότητες (νομοί) ισότιμα ή ακόμη και να υποστηρίξει τις αδύναμες ώστε αν μη τα άλλο να φτάσουν όλες στο ίδιο επίπεδο»

Γιατί με τον Κώστα Σπηλιόπουλο και την «Δυτική Ελλάδα Μπροστά»;

Αποδέχτηκα την πρόταση του Κώστα Σπηλιόπουλου, γιατί η πορεία αυτού του ανθρώπου – πολιτικού, είναι μια ανοδική «καθαρή» πορεία. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά και κατάφερε από πρόεδρος στο χωριό του να γίνει, δημοτικός σύμβουλος, αντινομάρχης, βουλευτής, υπουργός, μάνατζερ σε μεγάλη εταιρία. Το κυριότερο όμως είναι πως παρόλο που υπηρέτησε σε μεγάλες θέσεις ουδέποτε ακούστηκε κάτι αρνητικό γι’ αυτόν, ούτε μία συζήτηση δεν έγινε για κακοδιαχείριση. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Περιφέρεια και την περιφερειακή ενότητα. Επιπλέον, η ανυπαρξία της Περιφερειακής Αρχής  του κυρίου Κατσιφάρα αυτά τα εννέα χρόνια και η απόφασή του να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία και αυτή τη φορά με την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, με οδήγησαν στην απόφαση να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Σπηλιόπουλου «Δυτική Ελλάδα Μπροστά».

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας με τον οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε εάν εκλεγείτε;

Μπορώ, λόγω εμπειρίας, να ασχοληθώ με την ανάπτυξη και τον τουρισμό, αλλά αυτή είναι μια απόφαση που ανήκει αποκλειστικά στον επικεφαλής του συνδυασμού τον κ. Σπηλιόπουλο. Πρέπει να σας πω,  πως δεν έχουν γίνει τέτοιου είδους συζητήσεις. Εμπιστευόμαστε όλοι οι υποψήφιοι τον Κώστα Σπηλιόπουλο και όταν θα έρθει η ώρα, ο ίδιος ως αρμόδιος θα αποφασίσει.

Τι θα αλλάζατε άμεσα στην περιφέρεια εάν είχατε τη δυνατότητα;

 

Κατ αρχάς θα άλλαζα την δομή και την λειτουργία της Περιφέρειας

Κατ αρχάς θα άλλαζα την δομή και την λειτουργία της Περιφέρειας, η οποία παρόλο που έγινε αιρετή εδώ και χρόνια εξακολουθεί να λειτουργεί όπως λειτουργούσαν παλιότερα οι νομαρχίες με αποτέλεσμα ο πολίτης, ο επιχειρηματίας, ο οποιοσδήποτε συναλλασσόμενος να βρίσκει μπροστά του γραφειοκρατικά εμπόδια γιατί όπως σας είπα δεν οργανώθηκε με σύγχρονο τρόπο ως όφειλε. Επίσης θα ήθελα να κάνω την Περιφέρεια τον βασικό μέτοχο – παίχτη ούτως ώστε να γίνουν σημαντικές επενδύσεις και να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών που είναι και το βασικό ζητούμενο. Τέλος θα ήθελα η επόμενη Περιφερειακή Αρχή να αντιμετωπίσει όλες τις περιφερειακές ενότητες (νομοί) ισότιμα ή ακόμη και να υποστηρίξει τις αδύναμες ώστε αν μη τι άλλο να φτάσουν όλες στο ίδιο επίπεδο.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της περιοχής μας που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί;

Τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας είναι πρώτον η θέση της στη χώρα και την Ευρώπη

Τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας είναι πρώτον η θέση της στη χώρα και την Ευρώπη, δεύτερον ο φυσικός της πλούτος, (μιλάμε για μια περιφέρεια που μπορεί να έχει μεγάλη παραγωγική διαδικασία σε πολλούς τομείς), τρίτο οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει στον τουριστικό τομέα είτε αυτός είναι θαλάσσιος τουρισμός (εκατοντάδες χιλιόμετρα παράκτιων περιοχών), ο εναλλακτικός τουρισμός (μέσα σε μισή ώρα φτάνουμε από τα παράλια σε αλπικά τοπία, ποτάμια και λίμνες που ενδείκνυνται για ραφτινγκ, καγιάκ κ.λ.π.), καταπληκτικές ορειβατικές – αναρριχητικές διαδρομές όλων των βαθμίδων δυσκολίας και βέβαια ο πολιτιστικός πολιτισμός. Έχουμε την τύχη να έχουμε στην περιφέρειά μας την Αρχαία Ολυμπία που είναι παγκοσμίως γνωστή, πάρα πολλά εγκαταλελειμμένα αρχαία θέατρα, να σκεφτείτε πως μόνο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν 6 - Μακύνειας, Καλυδώνας, Πλευρώνας, Οινιαδών, Στράτου και Αμφιλοχικού Άργους - και δεκάδες κάστρα. Τελειώνοντας είναι και ο θρησκευτικός τουρισμός, στον οποίο αν επενδύσουμε το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα τρία πιο σοβαρά προβλήματα της περιφέρειάς μας;

Το βασικότερο πρόβλημα που υπάρχει στην Περιφέρεια είναι το χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που επισυνάπτω (μέσο περυσινό δηλωθέν εισόδημα ανά νομό της χώρας σύμφωνα με δημοσίευμα του Newpost.gr) η Αχαΐα έχει 10.433 κατά κεφαλήν εισόδημα και είναι 15η στην κατάταξη στη χώρα, ενώ η Αιτωλοακαρνανία έχει 8.416, η Ηλεία 8.124 και είναι οι δύο τελευταίοι σε κατάταξη νομοί της χώρας.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι οι υποδομές.

Στερούμαστε ακόμη βασικών υποδομών, να αναφέρω τον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου, το απαράδεκτο οδικό δίκτυο που ενώνει διάφορες περιοχές μεταξύ τους και το οποίο είναι κατασκευασμένο εδώ και αρκετές δεκαετίες και αφημένο στην τύχη του εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως και η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Τρίτον πρόβλημα και θα αναφερθώ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας που γνωρίζω καλύτερα, είναι τα κατεστραμμένα δίκτυα άρδευσης

Τρίτον πρόβλημα και θα αναφερθώ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας που γνωρίζω καλύτερα, είναι τα κατεστραμμένα δίκτυα άρδευσης που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στους αγρότες, οι οποίοι προσπαθώντας να παράγουν έχουν ένα δυσβάστακτο γι’ αυτούς κόστος και εδώ υπάρχει τεράστια ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής, η οποία εδώ και εννέα χρόνια δεν πήρε κανένα μέτρο . Επίσης  η έλλειψη κτηνοτροφικών πάρκων στην περιοχή δυσκολεύει τα μέγιστα και στους κτηνοτρόφους του νομού.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα ακόμη πρόβλημα που αφορά στην Αιτωλοακαρνανία και που είναι η μη ύπαρξη Βιομηχανικού και Βιοτεχνικού Πάρκου.

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα στους Αιτωλοακαρνάνες που ζουν στην Πάτρα και γενικότερα στην Αχαΐα ή όπου αλλού εντός Περιφέρειας, αλλά κυρίως στην Πάτρα που είναι και το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας, να γίνουν οι πρεσβευτές της άμβλυνσης των ενδοπεριφερειακών μας διαφορών, - γιατί υπάρχουν και είναι η αλήθεια – και κυρίως να στηρίξουν στα κέντρα των αποφάσεων όπου ζουν και κινούνται τα λογικά αιτήματα των νομών από τους οποίους προέρχονται. Δεν θα ήθελα οι ετεροδημότες μας να αποτελούν μόνο αριθμούς ψήφων κάθε τετραετίας. Θα ήθελα να είναι ενεργοί πολίτες και εκεί που ζουν και στον τόπο καταγωγής τους.

Τηλέφωνο: 6987032830

Email: [email protected]

Facebook: Χρήστος Κωστακόπουλος - Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτική Ελλάδα Μπροστά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις