Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπομονή μέχρι την Τρίτη 16 Απριλίου - Βροχές και καταιγίδες μέχρι τότε - O καιρός το Πάσχα - ΒΙΝΤΕΟ

Υπομονή μέχρι την Τρίτη 16 Απριλίου - Βρ...

Η πρόγνωση του καιρού

Άστατος θα είναι ο καιρός έως και της Τρίτη 16 Απριλίου 2019, αφού διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και την Τρίτη 16/04, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί. Καταιγίδες αναμένονται τόσο στα ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικές περιοχές, ανεξαρτήτως ώρας της ημέρας, γεγονός που οφείλεται στη συνδυασμένη επίδραση των προαναφερθέντων ατμοσφαιρικών διαταραχών και της αστάθειας που παρουσιάζει η τροπόσφαιρα κατά την άνοιξη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμων. Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία και όπως φαίνεται στο χάρτη που ακολουθεί, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως και το Σαββάτο 13/04 αναμένονται στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ και οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 7 με 8 μποφόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 12/04 αλλά και το Σάββατο 13/04, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα κατά περίπτωση να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά λασποβροχής, σύμφωνα με το meteo.gr

Καιρός Πάσχα: Έρχεται βελτίωση του καιρού

Ο καιρός μέχρι και τις 17 Απριλίου θα παραμείνει άστατος με βροχές και καταιγίδες, ωστόσο για το δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς – αναλύοντας τα δεδομένα για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών – εκτιμά ότι οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν.

Αν και είναι νωρίς για επίσημη πρόβλεψη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, υπάρχει μια γενική τάση που δείχνει βελτίωση των καιρικών φαινομένων και μείωση της αστάθειας, μετά από μια «παρέλαση» βαρομετρικών χαμηλών. Ο καιρός δείχνει να μπαίνει σε ένα πιο… ανοιξιάτικο μοτίβο από τις 20 Απριλίου και μετά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις