ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα χιόνια επέστρεψαν στο Παναχαϊκό κι έφθασαν στις παρυφές της Πάτρας - Αλυσίδες στα ορεινά και κλειστά σχολεία στα Καλάβρυτα - ΦΩΤΟ

Τα χιόνια επέστρεψαν στο Παναχαϊκό κι έφθασαν στις παρυφές της Πάτρας - Αλυσίδες στα ορεινά και κλειστά σχολεία στα Καλάβρυτα - ΦΩΤΟ

Δραματική ανατροπή του καιρού

Μάρτης, γδάρτης λέει ο θυμόσοφος λαός και με το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας επιβεβαιώνεται πλήρως αφού το κρύο και τα χιόνια επέστρεψαν μετά το ανοιξιάτικο διάλειμμα των προηγούμενων ημερών. Από τους 20 βαθμούς Κελσίου της Κυριακής και την απόλυτη ηλιοφάνεια, στις 8 το πρωί της Τετάρτης η θερμοκρασία στην Πάτρα δεν ξεπερνούσε τους 6 βαθμούς Κελσίου ενώ στη διάρκεια της νύχτας χιόνισε στο Παναχαϊκό σε υψόμετρο από 900 μέτρα και πάνω.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στα Καλάβρυτα. Η επαρχιακή οδός Πούντας - Καλαβρύτων έχει αρκετή χιονόστρωση και όσα οχήματα κινούνταν στο δρόμο επρεπε να χρησιμοποιούν απαραιτήτως αλυσίδες.φωτογραφία kalavrytanews.com

φωτογραφία kalavrytanews.com

φωτογραφία kalavrytanews.com

Οι έντονες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας καθιστούν αδύνατη την ασφαλή λειτουργία  των σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων(Γυμνάσιο Λύκειο ΕΠΑΛ Καλαβρύτων Δημοτικό Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων Δημοτικό Βλασίας,Δημοτικό Νηπιαγωγείο Σκεπαστού).

Εξ αιτίας των έντονων χιονοπτώσεων δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και οδηγών ταξί με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να μετακινηθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους.

Για τούς παραπάνω λόγους και ύστερα από τίς εισηγήσεις των διευθυντών των ανωτέρω σχολείων αναστέλλεται η λειτουργία τους για σήμερα  Τετάρτη 13 Μαρτίου.

φωτογραφία kalavrytanews

φωτογραφία kalavrytanews

φωτογραφία kalavrytanews

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας χθες μέχρι το βράδυ η κυκλοφορια είχε διακοπεί:

 Τ.Κ. Περιστέρας – Χ/Κ. Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ  Επ.Ο. Κρεσταίνων-Ανδρίτσαινας, στο 40ο χλμ (οικισμός Μύλοι Ανδριτσαίνας) λόγω κατολισθήσεων. 
 Επ. Ο. Λατζοϊου – Νεράιδας, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, από την γέφυρα του οικισμού Γραμματικού Δ.Δ. Λαντζοϊου. 
 Επ. Ο. Χελιδονίου – Κρυονερίου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
 Παραποτάμια Οδός από το ύψος της Παπαδούς έως την γέφυρα στα Άσπρα Σπίτια. 
 Επ. Ο. Αλφειούσας προς Μακρίσσια, θέση «Λίμνες», λόγω πτώσης βράχων & χωμάτινων όγκων.

Σχόλια

Ειδήσεις