Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: "Καρατόμησε" Κουντουρά και Κόκκαλη ο Καμμένος - Το βράδυ της Τετάρτης η ψηφοφορία στη Βουλή

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: "Καρατόμησε" Κουντο...

Είχαν εκφράσει τη στήριξή τους στην κυβέρνηση

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη. Νωρίτερα είχαν εκφράσει τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί.

O Kαμμένος διέγραψε την Κουντουρά - "Αντάλλαξε το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα"

Αύριο στις 10 το πρωί ξεκινά η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αναλυτικά:

 

«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ανεξαρτητοποιηθώ από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM». Αλλά τον πρόλαβε ο Καμμένος με διαγραφή

Ο Βασίλης Κόκκαλης παρότι βρίσκεται σε στάδιο διαπραγμάτευσης για την ψήφο του στο Εθνικό θέμα από την Κίνα αρκεί η πρόθεση για ανταλλαγή θέσης προκειμένου να απομακρυνθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έγραψε  ο κ. Καμμένος στο twitter.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ διέγραψε την Έλενα Κουντουρά.

 

O κ. Κόκκαλης αφού διευκρίνισε ότι βρίσκεται στην Κίνα «κατόπιν πρόσκλησης του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Κίνας εδώ και ενάμιση μήνα σε σχέση με τα αγροτικά μας προϊόντα», ο κ. Κόκκαλης, απαντώντας σε ερώτηση για το τι προτίθεται ο ίδιος να πράξει σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις, υπογράμμισε πως θα ψηφίσει «ναι» στη συνέχιση της κυβερνητικής θητείας.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε μια έντιμη και ξεκάθαρη συνεργασία. Διήρκεσε τέσσερα χρόνια. Είχαμε και έχουμε μια διαφορά όσον αφορά την επίλυση του Σκοπιανού. Εγώ, προσωπικά, είπα πως τη συμφωνία δεν τη θεωρώ θετική. Δεν θα την ψηφίσω. Τώρα, όμως, ανακύπτει το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει ή όχι. Αν η κυβέρνηση θα ψηφίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα ψηφίσει την προστασία της πρώτης κατοικίας, αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει σε ευεργετικά μέτρα για τους πολίτες», σημείωσε ο κ. Κόκκαλης.

«Με τον Πάνο Καμμένο», πρόσθεσε, «την Παρασκευή εξέφρασα την άποψη ότι πρέπει να είναι όλη η κοινοβουλευτική ομάδα εδώ, αλλά όχι μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και κάποια κορυφαία στελέχη, όπως είναι ο Τέρενς Κουίκ και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια. Δεν μπορούσα να περιμένω ποιες θα είναι οι αποφάσεις του. Το ταξίδι ήταν ήδη προγραμματισμένο για την Κίνα. Δεν θα αναφερθώ σε προσωπικό επίπεδο. Δεν είμαι της σχολής Καμμένου. Ο καθένας κρίνεται από την ιστορία του. Όση επίθεση και να δεχθώ δεν θα απαντήσω. Θα δώσω όμως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θα ανεξαρτητοποιηθώ από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ευχαριστώντας τον πρόεδρο, τους βουλευτές, τα μέλη, τους συνεργάτες».

«Δεν ανταλλάσσω καρέκλα με το όνομα Μακεδονία. Πολιτικά θα αναφερθώ», επισήμανε ο κ. Κόκκαλης σημειώνοντας: «Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήθελαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία θα μπορούσαν να το είχαν κάνει τον περασμένο Μάιο. Αν ήθελαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία θα ζητούσαν εκλογές και όχι δημοψήφισμα. Θα ζητούσαν να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση είναι υποκριτική. Πρέπει να λέμε αλήθειες στον κόσμο. Ήμουν, είμαι και θα είμαι ξεκάθαρος. Αυτή τη στιγμή δεν έχει κατατεθεί η συμφωνία των Πρεσπών και μεθαύριο θα έχουμε ψηφοφορία για το αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο ή όχι. Σταθμίζοντας αυτά τα δύο θα ψηφίσω ναι στη συνέχιση της κυβερνητικής θητείας, παραμένοντας όμως πιστός στο ότι θεωρώ ότι δεν είναι θετική η Συμφωνία των Πρεσπών. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμα πως ένας επιπλέον λόγος που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ότι «από τη στιγμή που ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν είχε την εξουσιοδότηση της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας για να δηλώσει στον πρωθυπουργό όσα δήλωσε, δεν υφίσταται απώλεια δεδηλωμένης».

«Πάντα κινήθηκα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και είμαι στη σχολή των πολιτικών των χαμηλών τόνων», τόνισε, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση και πως «ο χρόνος θα δείξει αν έπρεπε αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει ή όχι».

Είπε ακόμα πως ρόλος του πολιτικού είναι να βοηθάει τους πολίτες με αλήθειες και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι θα δεχθώ επίθεση. Ήδη ετοιμάζεται η δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου. Δεν θα απαντήσω. Δεν είμαι αυτής της σχολής. Ο καθένας κρίνεται. Από εκεί και πέρα τους ευχαριστώ όλους και τους εύχομαι "καλή τύχη και κουράγιο"».

 

Την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Π. Καμμένος, «η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Νωρίτερα η κ. Κουντουρά είχε εκφράσει τη στήριξή της στην κυβέρνηση

«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον» τονίζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε αποκλειστική δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οποία προσθέτει ότι δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κουντουρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένη κυβερνητική αποστολή στην Κίνα που πραγματοποιείται συντονισμένα από τρία συναρμόδια Υπουργεία με στόχο την επίτευξη επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

Θέλω να κάνω σαφές ότι δεν διαπραγματεύομαι το δικαίωμα μου να ψηφίζω κατά συνείδηση.

Αυτή η κυβέρνηση εργάστηκε πολύ σκληρά για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και το καθεστώς της λιτότητας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανακοπεί η πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη και την ευημερία, και να ακυρωθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ούτε να δώσουμε το δικαίωμα σε εκείνους που ευθύνονται για την καταστροφή της Ελλάδας να μεθοδεύουν σχέδια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.

Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

Αύριο στις 10 το πρωί ξεκινά στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων. Επίσης, αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 12:00 για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας "Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις".


Ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια δύο επιστολές του Π. Καμμένου

Ανακοινώθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής δύο επιστολές του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, με τις οποίες οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, τίθενται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σημειώνεται ότι στην Ολομέλεια ανακοινώθηκε και επιστολή του Βασίλη Κόκκαλη, με ημερομηνία 12/01/2019, με την οποία δηλώνει την αποχώρησή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

 


 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις