Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η "Φλόγα"

Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η &qu...

Σημαντικές παρουσίες - Τυχερή η Βίβιαν Σαμούρη

Με σύνθημα την αγάπη για το παιδί και γενικότερα το συνάνθρωπο το Τμήμα Πάτρας του Συλλόγου Γονέων παιδιών με Καρκίνο ΦΛΟΓΑ ξεκίνησε δυναμικά το έργο του για τη νέα χρονιά καλώντας τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, ως συνοδοιπόρους στον αγώνα διάδοσης της ΦΛΟΓΑΣ της ελπίδας για κάθε παιδί. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στη φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου «Patras Palace» που κάθε χρόνο η οικογένεια Γιαννάτου προσφέρει δωρεάν στο Σύλλογο.

Η πρόεδρος του Τμήματος Τασία Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο του Συλλόγου τονίζοντας ιδιαίτερα την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου της ΦΛΟΓΑΣ

που ήταν η δημιουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο «Αγλαϊα Κυριακού» με τη σημαντική οικονομική συμβολή της ΟΠΑΠ ΑΕ που διέθεσε, μέσω του Συλλόγου, το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως εξήγησε η κ. Παπαϊωάννου «το  υπερσύγχρονο ακτινοθεραπευτικό τμήμα εγκαινιάστηκε προ ημερών από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και ήδη προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά μας. Το μηχάνημα κινείται και με την αναπνοή του παιδιού έτσι ώστε να μην ακτινοβολείται υγιής ιστός και να επικεντρώνεται μόνον στον όγκο.  Η όλη θεραπεία διαρκεί 1 με 2 λεπτά όταν πρώτα διαρκούσε τουλάχιστον 20 λεπτά και μάλιστα έπρεπε να υπνώσεις το παιδί για να καθίσει 20 λεπτά και να υποβληθεί στη θεραπεία»

Επίσης η κ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησε το διοικητή του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Ιωάννη Γιαννακόπουλο ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα καλύπτει όλες τις εξετάσεις των παιδιών που αφορούν είτε τον Αξονικό Τομογράφο είτε άλλα μηχανήματα. Με το κοινωνικό του ταμείο,  το Τμήμα Πάτρας της ΦΛΟΓΑΣ  κάλυψε  τακτικές και έκτακτες δαπάνες νοσηλείας και εξετάσεων στα παιδιά που νόσησαν, όπως και δαπάνες διαβίωσης των οικογενειών που είχαν ανάγκη.

Η τυχερή της βραδιάς αναδείχτηκε η αντιδήμαρχος Οικονομικών Βίβιαν Σαμούρη η οποία κέρδισε το φλουρί που αντιστοιχούσε σε μία χειροποίητη εικόνα της Παναγίας που πρόσφεραν στο Σύλλογο για το σκοπό αυτό η ηγουμένη και οι μοναχές της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Μπάλα Πατρών που χρόνια τώρα στηρίζουν ποικιλοτρόπως το έργο του Συλλόγου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η μπαντίνα του Δήμου υπό τον μαέστρο Ανδρέα Γιαννόπουλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος  και Μαρία Κυριακοπούλου, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος ο Ανδρέας Κελεπούρης, ο πρώην βουλευτής Θεόφιλος Βασιλείου, η αναπληρωτής του Δημάρχου Λένα Καλετζιώτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαριάννα Σταματιάδου, Νίκος Μακρής, Τασία Μανωλοπούλου, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αθηνά Χρυσανθοπούλου, ο διοικητής του Καραμανδανείου Ιωάννης Γιαννακόπουλος, ο πρώην διοικητής Νικόλαος Κοτσώνης, ο πρόεδρος της Ενώσεων Συντακτών Απόστολος Βουλδής, η διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου του  Καραμανδανείου Βιολέτα Σιγάλα, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων της «Παναχαϊκής»  Δημήτριος Κίζας, η πρόεδρος του Inner Wheel Bορά -Πάτρας Σοφία Χρήστου, η σύζυγος του βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη Ιωάννα και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις