Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί στα Πανεπιστήμια

Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί στα Πανεπιστήμια

Στοιχεία ζητά η Δημοκρατική Αριστερά με ερώτηση στην Βουλή

"Να δοθούν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το υπουργείο παιδείας, σχετικά με το θέμα της οικογενειοκρατία στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας", ζητούν με ερώτησή τους προς την υπουργό παιδείας οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην ερώτησή τους οι τρείς βουλευτές αναφέρουν "πως το θέμα έχει προκαλέσει σωρεία δημοσιευμάτων, αλλά και εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τη σκοπιμότητα της ενέργειας αλλά την έκταση του προβλήματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας και ζητούν να κατατεθούν ονομαστικές καταστάσεις εκπαιδευτικών του ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πατρών που στοιχειοθετούν κατά το Υπουργείο περιπτώσεις οικογενειοκρατίας."

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

"Με επείγον έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος ζήτησε από τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας στοιχεία σχετικά με διορισμούς καθηγητών, συγγενών των ήδη υπηρετούντων διδασκόντων θεωρώντας ότι το φαινόμενο της οικογενειοκρατίας συνιστά ένα από τις νοσηρές εκφάνσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σε συνεντεύξεις του δε ανέφερε ενδεικτικά, ως τέτοια περίπτωση οικογενειοκρατίας το Πανεπιστήμιο Πατρών. Παράλληλα οι εκπρόσωποι των πανεπιστημιακών με ανακοινώσεις τους ζητούν απ τον κ. Υφυπουργό να γίνει πιο συγκεκριμένος προκειμένου να αποφεύγονται ισοπεδωτικές λογικές.

Το θέμα της «οικογενειοκρατίας» στα πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ που άνοιξε το υπουργείο Παιδείας παραμονές ανακοίνωσης των επισήμων κυβερνητικών προτάσεων για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, έχει προκαλέσει σωρεία δημοσιευμάτων, αλλά και εύλογα ερωτηματικά σχετικά με τη σκοπιμότητα της ενέργειας αλλά την έκταση του προβλήματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα,

Ερωτάται η κ. Υπουργός

1. Έχει ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο σχετικά με το θέμα και αν ναι ποια είναι τα συμπεράσματά της;
ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ονομαστικές καταστάσεις εκπαιδευτικών του ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πατρών που στοιχειοθετούν κατά το Υπουργείο περιπτώσεις οικογενειοκρατίας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις