Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η ειρωνία διεθνούς διαιτητή προς νεαρό διεθνή πυγμάχο

Η ειρωνία διεθνούς διαιτητή προς νεαρό δ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Προκάλεσε αντιδράσεις μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων

Είναι πάγιο το φαινόμενο να μην ανοίγουν διάλογο οι διαιτητές με προπονητές, αθλητές και παράγοντες ομάδων, για το εάν και πόσο αδικήθηκε κάποιος.

Ενα φαινόμενο που έχει παγιωθεί διεθνώς και που προστατεύει τους ίδιους τους διαιτητές όσο φυσικά το ίδιο το άθλημα, αλλά και τους αθλητές - ομάδες.

Αλλωστε για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι Ομοσπονδίες, καθ’ ύλην αρμόδιες να τοποθετηθούν -για λογαριασμό- των διαιτητών και να εκδώσουν, εάν και εφόσον χρειαστεί, κάποια ανακοίνωση. Από κει και πέρα, υπάρχουν και τα πειθαρχικά όργανα για να επιβάλουν, εάν και εφόσον, τυχόν ποινή.

Και κάπως έτσι ερμηνεύεται και το γεγονός πως υπάρχει απαγόρευση δηλώσεων σε διαιτητές.

Ολα τούτα όμως δεν ισχύουν στον μαγικό κόσμο της ελληνικής πυγμαχίας, όπου στα …απόνερα του πανελληνίου παιδικού πρωταθλήματος που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Καβάλα, είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός.

Διαιτητής μετείχε σε διάλογο «με αδίκησες - δε σε αδίκησα» και κουβέντα στη κουβέντα έφτασε στο σημείο να ειρωνευτεί αθλητή. Ολα αυτά από διεθνή διαιτητή προς διεθνή αθλητή!

Συγκεκριμένα ο προπονητής της ΠΥΓΜΗ Λάμπρος Μιχαλόπουλος επιτέθηκε μέσω του προφίλ του στο facebook στους παράγοντες της Ομοσπονδίας, εκφράζοντας ενστάσεις για τη νομιμότητα του δελτίου του αντιπάλου, αλλά και για την αμεροληψία των διαιτητών στον αγώνα του αθλητή της ΠΥΓΜΗ, και γιου του, Μάρκου Μιχαλόπουλου, στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Λάμπρος Μιχαλόπουλος ανάρτησε και το βίντεο του αγώνα, υποστηρίζοντας πως ο αντίπαλος κατάφερε μερικά αντιαθλητικά χτυπήματα (στον σβέρκο) χωρίς να τιμωρηθεί.

Δεν συνηθίζονται τέτοια σχόλια...

Δεν συνηθίζονται τέτοια σχόλια...

Δεν συνηθίζονται τέτοια σχόλια...

Ο διαιτητής του αγώνα, ο Βαγγέλης Μπουγιούκας, διεθνής και εκ των κορυφαίων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όχι μόνο μετείχε σε έναν διάλογο πολλών -με πολλές αιχμές και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς- χωρίς να θέλει να προφυλάξει τον εαυτό του, αλλά προέβη και σε ένα απαράδεκτο σχόλιο για τον νεαρό αθλητή της ΠΥΓΜΗ, επίσης διεθνή!

Προφανώς, σε κάποια άλλη ομοσπονδία ή σε κάποια άλλη χώρα, θα είχαν παρέμβει τα αρμόδια όργανα, αλλά τούτο για την ΕΟΠ φαντάζει ως περιττή πολυτέλεια…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports