Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και οι φυλακές της Πάτρας στη συμμορία των "69" που διακινούσαν ναρκωτικά πίσω από τα ...κάγκελα

Και οι φυλακές της Πάτρας στη συμμορία τ...

Στο κόλπο φυλακισμένοι, δικηγόροι, σωφρονιστικοί, αξιωματικός, νοσηλεύτρια και μια καθαρίστρια

69 άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε διάφορες φυλακές της επικράτειας, μεταξύ των οποίων και στις φυκαλές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας.

Η εγκληματική οργάνωση είχε στόχο την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα σωφρονιστικά καταστήματα του Κορυδαλλού, της Λάρισας, των Τρικάλων, του Δομοκού, του Μαλανδρίνου, της Κέρκυρας, της Αλικαρνασσού, των Πατρών, καθώς και στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Στο κόλπο ήταν φυλακισμένοι, δικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας υπό απόταξη αξιωματικός, ένας γιατρός, μια νοσηλεύτρια και μία καθαρίστρια!!!

Πρόκειται για 69 ιδιώτες, εκ των οποίων οι 20 είναι ήδη έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές, έναν - υπό απόταξη - αστυνομικό που υπηρέτησε στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αθηνών, 3 σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Τμήματος Ψυχιατρείου των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού, έναν ιδιώτη γιατρό (Ψυχίατρος), έναν δικηγόρο, μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, καθώς και μια καθαρίστρια (ιδιωτικού συνεργείου) της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών.

Σύμφωνα με το newsit.gr, o  υπό απόταξη (με πρωτόδικη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ.) αστυνομικός που εμπλέκεται στην εγκληματική οργάνωση είχε συλληφθεί επ΄αυτοφώρω, στις 29.10.2009, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για διακίνηση ναρκωτικής ουσίας σε τοξικοεξαρτημένο κρατούμενο στα Κρατητήρια του Μεταγωγών Αθηνών και ήδη κρατείται στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψη του είχε προηγηθεί της έρευνας για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση.

Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε ύστερα από ένορκη καταγγελία πρώην φυλακισμένου, με τη οποία περιγράφονταν η μεθοδολογία και οι τρόποι εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Μεταγωγών Αθηνών, καθώς και σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις