Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέγαλη επιτυχία για τη νέα εκπαιδευτική δράση του ΜΕΤ

Μέγαλη επιτυχία για τη νέα εκπαιδευτική ...

Επτά μέρες γνωριμίας με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ), του Πανεπιστημίου Πατρών, η Εκπαιδευτική Δράση που οργάνωσε το ΜΕΤ σε  συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας και το Κέντρο Γκαίτε Πάτρας - Ινστιτούτο Γκαίτε:

«7 Ημέρες ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ LOTTE REINIGER» για τα σχολεία της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας, από 6-10 και 17-21 Δεκεμβρίου 2010:

Οι σχολικές ομάδες, που ανταποκρίθηκαν στη δράση,  συμμετείχαν σε σύντομες ξεναγήσεις στο Μουσείο και την περιοδική έκθεση «LOTTE REINIGER: η ζωή και το έργο της» και παρακολούθησαν μια από τις ταινίες του Νεανικού Ποιοτικού Γερμανικού Κινηματογράφου «Η τάξη πετάει», «Ο Αιμίλιος και οι ντεντέκτιβς», «Ο Αντώνης και η κουκιδίτσα».

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική Δράση είναι: 5ο Γυμνάσιο, 7ο Γυμνάσιο, 18ο Γυμνάσιο, 21ο Γυμνάσιο, 1ο Γυμνάσιο Παραλίας, Γυμνάσιο  Αγ. Βασιλείου, Γυμνάσιο Κ. Καστριτσίου, Γυμνάσιο Αρσακείου, Γυμνάσιο Σωτηρχόπουλου, 1ο Γυμνάσιο Αιγίου, Γυμνάσιο Αντιρρίου, 9ο ΓΕΛ. Λόγω της μεγάλης ζήτησης η δράση θα πραγματοποιηθεί για κάποιες ομάδες και μετά τις διακοπές.

Η περιοδική έκθεση «LOTTE REINIGER: η ζωή και το έργο της» θα διαρκέσει έως τις 4 Φεβρουαρίου 2011 και είναι ανοιχτή στο κοινό.  Ώρες λειτουργίας της έκθεσης Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός απ[ό τις επίσημες αργίες του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η LOTTE REINIGER (Βερολίνο 1899-1981) είναι γνωστή ως καλλιτέχνης της  χαρτοκοπτικής τέχνης, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται από τις πιο δημιουργικές και πρωτοπόρους μορφές που πρωτοστάτησαν στις ταινίες κινουμένων σχεδίων του 20ού αιώνα.

Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας για τα δημοτικά Σχολεία από 17-28 Ιανουαρίου 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις