Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η Πατρινή Νόρα Δράκου, αν και "Παναθηναϊκός", χάρισε το χρυσό μετάλλιο σε μικρό φίλαθλο του Ολυμπιακού!

Η Πατρινή Νόρα Δράκου, αν και "Πανα...

Μίλησε για την επιτυχία της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Η Νόρα Δράκου αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξήχθη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια. Μάλιστα η Πατρινή κολυμβήτρια είχε και την στιγμή των αγώνων, όταν χάρισε το μετάλλιο της σε ένα μικρό παιδάκι και μάλιστα φίλαθλο του Ολυμπιακού, παρόλο που η ίδια αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Η Νόρα Δράκου μίλησε στο gazzetta.gr για το περιστατικό, το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και τα πρότυπά της.

«Είμαστε σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και φέτος κλείνω 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη διοργάνωση. Τα μετάλλια που έχω πάρει είναι αρκετά, χωρίς να τα υποτιμώ φυσικά, ούτε να θέλω να πω ότι παίρνω πολλά, δεν είναι αυτός ο σκοπός, όμως θεωρώ ότι δεν υπάρχει πιο ωραία εικόνα από το να βλέπεις ένα παιδάκι να κάθεται κάτω από το βάθρο και να σε κοιτάζει.

Δεν έχει σημασία ποια ομάδα υποστήριζε ο μικρός, σημασία έχει ότι εκείνη την ώρα ένιωσα ότι θαύμαζε αυτό που είχα καταφέρει. Ε, νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερο δώρο. Αυτό το μετάλλιο ίσως του δώσει ώθηση και θάρρος να προσπαθήσει να κάνει κάποια πράγματα στο μέλλον.

Τα μικρά παιδιά είναι ζητούμενο να μας θαυμάζουν όχι για τις επιτυχίες μας στην πισίνα, αλλά για τις κινήσεις μας, το πως είμαστε στο χώρο.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα για εμάς που είμαστε πιο καλοί αθλητές και βγαίνουμε στο εξωτερικό γίνεται και για να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδάκια. Εγώ έτσι το βλέπω!

Οι αθλητές πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τα παιδιά. Ετσι, φέρνεις στο χώρο ένα παιδί, με απλές κινήσεις. Φυσικά δεν είναι μόνο το μετάλλιο που μπορεί να το πετύχει αυτό, είναι ένα φιλί, μία φωτογραφία, ένα αυτόγραφο... Έτσι ένιωσα και έτσι έπραξα εκείνη τη στιγμή. Δεν το σκέφτηκα πολύ».

Η Νόρα Δράκου δεν κρύβει ότι και για εκείνη υπήρξε ένα αντίστοιχο περιστατικό που σημάδεψε την καριέρα της: «Και για μένα υπήρξαν αθλητές που τους θεωρούσα πρότυπα και με βοήθησαν να εξελιχθώ όταν ήμουν μικρή. Πιο συγκεκριμένα ήταν η αθλίατρος μου η Σοφία Δάρα.

Ήταν ο τρόπος που μου μιλούσε, η βιογραφία της που μου την είχε δώσει να διαβάσω και το γεγονός ότι ήταν ανέκαθεν ταπεινή απέναντι μου, όλα αυτά σίγουρα με επηρέασαν καθοριστικά στην μετέπειτα πορεία μου.

Πάντα μου αρέσει να υπάρχει μία αθλήτρια πάνω από μένα που να νιώθω ότι την κυνηγάω. Αυτήν την περίοδο είναι η Ολλανδή Ρανόμι Κρομοβιγιόγιο, η οποία μου αρέσει πολύ και για τις επιτυχίες της αλλά και για τον τρόπο που κινείται στο χώρο.

Το τελευταίο έχει για μένα πολύ μεγάλη σημασία, γιατί βλέπω πολλές φορές αθλητές που σνομπάρουν μόλις κάνουν μία επιτυχία και αυτό με ενοχλεί, γιατί δεν θα ήθελα να το κάνω ποτέ αυτό. Νομίζω δεν οδηγεί πουθενά το να μην έχεις τη διάθεση να επιστρέψεις πράγματα στο χώρο όταν έχεις καταφέρει να διακριθείς.

Το παν για μένα είναι μετριοφροσύνη και αυτό δείχνει με την συμπεριφορά του και ο Σπύρος (Γιαννιώτης) ο οποίος έφτασε εκεί που έφτασε και το παιδί περπατά και το κεφάλι το έχει χαμηλά, προσπαθώντας σε όλες εκφάνσεις της ζωής του να είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στο 86ο πρωτάθλημα κολύμβησης-Αθλήτρια των αγώνων η Νόρα Δράκου

Νόρα Δράκου: «Το επίπεδο στο αγώνισμα ανεβαίνει και το χρειαζόμαστε πάρα πολύ»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports