ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει ομάδα formula και είναι το μόνο που παίρνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας έχει ομάδα formula και είναι το μόνο που παίρνει μέρος σε διεθνή διαγωνισμό - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ποια είναι η FRONE TEAM

Η ομάδα FPONE TEAM απαρτίζεται από προπτυχιακούς φοιτητές του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι διέπονται από ενθουσιασμό για την Μηχανολογία και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σκοπός της ομάδας είναι να συμμετάσχει κάθε χρόνο στις διοργανώσεις του θεσμού Formula Student SAE με μεγαλύτερες αξιώσεις.

Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι το πρώτο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που λαμβάνει μέρος σε τέτοιου είδους διαγωνισμό.

Η ομάδα διαγωνίζεται για πρώτη φορά με όραμα την διεκδίκηση υψηλών θέσεων στην κατάταξη των συμμετεχόντων.

Στοχεύουν στην απόκτηση γνώσεων και εμπειριών που σχετίζονται με το αντικείμενο του Μηχανολόγου Μηχανικού και στη συνεργασία με άλλους επιστημονικούς κλάδους, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ο θεσμός της Formula Student SAE θεμελιώθηκε το 1981 από την Society of Automotive Engineers στις ΗΠΑ. Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό γεγονός όπου πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο συναγωνίζονται σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Σκοπός των συμμετεχόντων είναι να εξελίξουν ένα πρότυπο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Κάθε ομάδα δοκιμάζεται σε τομείς που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την κατασκευή, ο συνδυασμός των οποίων θα κρίνει τη νικητήρια ομάδα.

Σήμερα ο διαγωνισμός γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, καθώς διοργανώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου και προσελκύει υψηλά καταρτισμένους κριτές με παγκόσμιο κύρος.

Η Formula SAE είναι μία ολοκληρωμένη μηχανολογική εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών ερευνητικού χαρακτήρα. Θεωρείται η γνώση που πρέπει να αποκτήσουν οι απόφοιτοι μηχανικοί, προκειμένου να μεταβούν από το πανεπιστήμιο στο χώρο εργασίας.

Η ομάδα παρουσίασε το έργο και τις δράσεις της χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Βυζαντινό.

Σχόλια

Ειδήσεις