Για δεύτερη Ολυμπιάδα
Ο Άντι Μάρεϊ είναι για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση χρυσός Ολυμπιονίκης στο τέννις. Ο Βρετανός επικράτησε 3-1 σετ του Αργεντινού Ντελ Πότρο, του τεννίστα που πέταξε έξω από τον τελικό τον Ράφα Ναδάλ (έμεινε και εκτός βάθρου).Ήταν ένας εκπληκτικός τελικός, ο Ντελ Πότρο στη μεγάλη του επιστροφή τα έδωσε όλα, όμως δεν άντεξε μέχρι το τέλος.
Στο πρώτο σετ οι δυο φιναλίστ κράτησαν το σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στην παράταση με τον Μάρεϊ να επικρατεί 7-5.
Ο Ντελ Πότρο απάντησε 6-4 με καλύτερο σερβίς , περισσότερους winners και πολύ πιο καθαρό μυαλό.
Ο Μάρεϊ έκανε πάρτι στο τρίτο σετ, το κατέκτησε με 6-2 και προηγήθηκε 2-1.
Το τρίτο σετ άρχισε με τους δυο τεννίστες να κάνουν break στο break. Ο Αργεντινός προηγήθηκε 2-1, αλλά δεν κράτησε και πάλι το σερβίς του με αποτέλεσμα ο Βρετανός να ισοφαρίσει 2-2.
Ως εκεί ήταν τα μπρέικ. Ο Μάρεϊ πήρε τα ηνία του σετ με 3-2, ισοφαρίστηκε όμως με ‘’λαβ γκέιμ’’. Ύστερα ο Ντελ Πότρο επέστρεψε στο σπάσιμο των σερβίς για να κρατήσει εν συνεχεία το δικό του (5-3). Το νούμερο 2 του κόσμου όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ισοφάρισε 5-5 με δυο πολύ δύσκολα μπρέικ. Με μεγάλη ανατροπή στο ενδέκατο γκέιμ ο Μάρεϊ προηγήθηκε 6-5. Με το τελευταίο break του αγώνα ο Μάρεϊ έκανε το 7-5 και τελείωσε το ματς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










