Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΟΟΣΑ: Επιδεινώθηκε ακόμη και η ποιότητα των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα

ΟΟΣΑ: Επιδεινώθηκε ακόμη και η ποιότητα ...

Λόγω κρίσης

Σημαντική επιδείνωση εμφάνισε η ποιότητα των θέσεων εργασίας την τελευταία 10ετία στις χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ και ιδίως, σ’ αυτές που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση χρέους, όπως η Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του ΟΟΣΑ, σχετικά χαμηλή ποιότητα των θέσεων εργασίας διαπιστώθηκε στην Εσθονία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, την Ισπανία και την Τουρκία. «Η κρίση», αναφέρει ο ΟΟΣΑ, «δεν επηρέασε πολύ μόνο τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων εργασίας αλλά και την ποιότητά τους». Η ποιότητα των αποδοχών μειώθηκε στα 2/3 των χωρών του ΟΟΣΑ -ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Η ασφάλεια των εργαζομένων στην αγορά εργασίας επιδεινώθηκε στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ, ιδιαίτερα στην Ισπανία και την Ελλάδα.

Η ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος άλλαξε με διαφορετικό τρόπο στις χώρες του ΟΟΣΑ. Ενώ κάποιες χώρες είδαν επιδείνωση των συνθηκών εργασίας ως αποτέλεσμα της κρίσης, σε άλλες χώρες οι εργαζόμενοι που διατήρησαν τις θέσεις εργασίας τους, είδαν τις συνθήκες εργασίας τους να βελτιώνονται, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η βάση δεδομένων του ΟΟΣΑ δείχνει ότι η ποιότητα των θέσεων εργασίας είναι υψηλότερη στην Αυστραλία, την Αυστρία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία και την Ελβετία. Οι χώρες αυτές έχουν σχετικά καλές επιδόσεις σε τουλάχιστον δύο από τις τρεις πτυχές της ποιότητας εργασίας.

Σχετικά χαμηλή ποιότητα των θέσεων εργασίας διαπιστώθηκε στην Εσθονία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, την Ισπανία και την Τουρκία.

imerisia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις