Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: Η ενότητα ως πρόσχημα ή ως διαρκής στόχος;

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: Η ενότητα ως πρόσχημα ή ω...

Του Τάκη Γεωργακόπουλου - Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Ας μου επιτραπεί να τοποθετηθώ δημόσια για όσα τεκταίνονται στην Πάτρα τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι φερόμενες ως ''ενωτικές'' ενέργειες-εκδηλώσεις, οδηγούν στην προσχηματική ακύρωση των πολιτικών διαδικασιών.

Θεωρώ  πολύ απλά και καθαρά ότι,

-η Ενότητα του χώρου της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πετυχαίνεται με συγκεντρώσεις ''ημετέρων'' και ακυρώσεις συνεδριάσεων των πολιτικών οργάνων,

-η Ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ σφυρηλατείται μέσα από πολιτικές διαδικασίες των οργανώσεων και των καταστατικά θεσμοθετημένων οργάνων,

-η Ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ως καθημερινή ενότητα στην δράση, αποδεικνύεται μέσα από τις παρεμβάσεις των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στους χώρους  δράσης τους, αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις,

-η Ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία διαρκή διαδικασία άρρηκτα δεμένη με την κυβερνητική λειτουργία την οποία ο κορμός του κόμματος οφείλει να στηρίζει και να τροφοδοτεί ιδεολογικά και πολιτικά.

Ζητούμενο σε όλη αυτή την επίπονη προσπάθεια είναι η συνεισφορά κάθε μέλους και στελέχους στην σύνθεση απόψεων και την διαμόρφωση πολιτικής που θα ωθεί την κυβέρνηση σε αποφάσεις ωφέλιμες για την κοινωνία και το λαό μας.

Χωρίς σύνθεση απόψεων, ούτε ενιαία πολιτική πετυχαίνουμε, ούτε την λαθεμένη πολιτική διορθώνουμε.

Η Σύνθεση απόψεων και η ενιαία δράση, (θα) παραμένουν ζητούμενα, όσο δεν πετυχαίνεται η υπέρβαση και η έξοδος από το κέλυφος κάθε ''συνιστώσας''. Διότι όλοι γνωρίζουμε πως είναι άλλο πράγμα το ''ρεύμα ιδεών'' και άλλο πράγμα οι καθετοποιημένες λειτουργίες κάποιων ''συνιστωσών.

Ας τις ξεπεράσουμε κι ας νοιαστούμε όλοι για τον ΄΄ολον'' ΣΥΡΙΖΑ, ως ενιαίο κόμμα των μελών και όχι ως...παζλ συνιστωσών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις