Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιoι θα μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα; Τα ονόματα που «παίζουν» για τον ανασχηματισμό

Ποιoι θα μπουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα...

Ονοματολογία

Ο ανασχηματισμός θεωρείται δεδομένο ότι θα ξεκινήσει από τα χαρτοφυλάκια των υπουργών που καταψήφισαν τη συμφωνία, καθώς όπως σημειώνουν από το Μαξίμου «δεν γίνεται να εφαρμόσουν μία πολιτική που απορρίπτουν a priori».  Έτσι, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος θεωρείται ότι ήδη βρίσκονται εκτός κυβέρνησης. Σε αυτούς προστίθενται και οι Νίκος Χουντής και Νάντια Βαλαβάνη, οι οποίοι ήδη έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

 

Σύμφωνα με το newsbeast.gr σε άλλα πόστα αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου που είχε ετοιμάσει για τα εργασιακά και τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχει εκφράσει στον Αλέξη Τσίπρα την επιθυμία του να αποχωρήσει από το υπουργείο Εργασίας. Για τη θέση του έχει ήδη ακουστεί το όνομα του Σάββα Ρομπόλη, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και ο νυν αντιπρόεδρος της Βουλής και εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα νέα δεδομένα της συμφωνίας για το δάνειο.

Ακόμα περισσότερες είναι οι «καραμπόλες» που θα προκύψουν εφόσον ο πρωθυπουργός αποφασίσει να έρθει αντιμέτωπος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς τυχόν απομάκρυνσή της από την Προεδρία της Βουλής θεωρείται πιθανό να συμπαρασύρει τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση. Ωστόσο, για το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα της χώρας «παίζει» και το όνομα του πρώην γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος πιθανότατα να χρειαστεί να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να ανακαλέσει επαναδιορισμούς στο Δημόσιο, καθώς όπως προκύπτει από τη συμφωνία θεωρούνται μονομερείς ενέργειες που θα πρέπει να επανεξεταστούν.

Αναφορικά με την καυτή πατάτα του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να παραμείνει επικεφαλής, με την ταυτόχρονη αναβάθμιση με επιπρόσθετες εξουσίες στον νυν αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Μάρδα. Τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη εκτιμάται ότι θα καλύψει κάποιο υπερκομματικό πρόσωπο, πιθανότατα τεχνοκράτης.

Αμετακίνητος στο υπουργείο Εξωτερικών θα μείνει όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Κοτζιάς, καθώς το έργο του για τη διεύρυνση των στρατηγικών συμμαχιών της χώρας και πέραν των στενών περιθωρίων της ΕΕ θεωρείται επιτυχημένο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να ζητήσει από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη να συνδράμει σε μία τόσο δύσκολη στιγμή στο κυβερνητικό έργο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Προς ανασχηματισμό και σενάρια για εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις