Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σπύρος Πολίτης: "Θα έχει την δυνατότητα η ΚΔΕΠΑΚ να την «βγάλει» μέχρι το Δεκέμβριο;"

Σπύρος Πολίτης: "Θα έχει την δυνατό...

"Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που είχα τοποθετηθεί σκωπτικά, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο σχετικά με την ίδρυση της Καρναβαλικής Δημοτικής Επιχείρησης. Ο σκεπτικισμός μου και οι ενστάσεις μου δεν είχαν να κάνουν με την ίδρυση της ΚΔΕΠΑΚ αυτή καθεαυτή, αλλά με την χρονική συγκυρία κατά την οποία θεσπίσαμε αυτό τον καινούριο φορέα. Την Άνοιξη του 2010 που ψηφίστηκε η ΚΔΕΠΑΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, βρισκόμασταν ήδη μέσα στην οικονομική κρίση και μέσα στο σχεδιασμό της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης το οποίο και θα αλλάξει όλη την δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τόπο μας.

Τώρα ακριβώς στο παραπέντε των εκλογών του Νοεμβρίου του 2010 βρισκόμαστε σχεδόν πάλι στο σημείο μηδέν! Όπως είναι φυσικό ο Δήμος Πατρέων δεν έχει διαθέσει παρά μόνο το 20% των υποχρεώσεών του προς την Δημοτική επιχείρηση! Πιστεύει κανένας λοιπόν, ότι σε αυτή τη φάση και μέσα στην τρομερή αυτοχρηματοδότηση του Δήμου μας θα έχει την δυνατότητα η ΚΔΕΠΑΚ να την «βγάλει» μέχρι το Δεκέμβριο;  Ταυτοχρόνως  ο καλλιτεχνικός διευθυντής, προσπαθεί εκ των εν’ όντων να σχεδιάσει και να αρχίσει να υλοποιεί το Καρναβάλι του 2011!

Φυσικά για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν –ακόμα και τώρα- μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα της πόλης μας, όπως είναι το καρναβάλι!

Η ΚΔΕΠΑΠ υποτίθεται ότι θα ήταν μια αυτόνομη επιχείρηση με οργανόγραμμα τέτοιο που θα της επέτρεπε να είναι σχετικά αυτόνομη και βιώσιμη. Όμως τώρα βλέπουμε στην πράξη να κινείται με οριακή εφαρμογή του οργανογράμματος –δεν έχει προκυρηχθεί καν η θέση του Γενικού Διευθυντή- και με ένα τρόπο που θυμίζει τον παλιό οργανισμό «Καρναβάλι Τέχνες»…

Μακάρι να μην αποδειχθώ «Κασσάνδρα» αλλά με την φετινή οικονομική συγκυρία η οικονομική ασφυξία μοιάζει πολύ απειλητική για την καινούρια και πολλά υποσχόμενη Δημοτική μας Επιχείρηση! Πρέπει λοιπόν άμεσα να βρεθούν τα χρήματα που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης".

 

Σπύρος Π. Πολίτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις